Reklama
Rybářovy žampiony
Fotogalerie:

Rybářovy žampiony

Václav Vanžura
Václav Vanžura
Hradec Králové 11

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky (masáci).

Václav Vanžura, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 8 - 10 ks velké žampiony
  • 1/2 citrón
  • 1/2 lžičky koření na ryby Vitana
  • 2 vejce
  • cca 50 ml mléko
  • solamyl
  • hladká mouka
  • strouhanka dle potřeby
  • lžíce másla
  • lžička soli
  • olej či tuk na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu zbavíme šupin, vyřízneme páteř, žeberní kosti a maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a dáme do ledničky do druhého dne uležet.
  2. Z očištěných žampionů vykrojíme nožky, posekáme je nadrobno a na másle podusíme. Přidáme je k rybě, do níž rozklepneme 1 vejce, přidáme 1 lžičku Solamylu, 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
  3. krok3 Směsí plníme houby, které namáčíme v hustém těstíčku z mléka, hladké mouky, lžičky solamylu, špetky soli a jednoho vejce a obalíme ve strouhance. Smažíme do růžova ve fritéze, nabo na pánvi ve vyšší vrstvě tuku z obou stran.
  4. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninovou oblohou.

    TIP : Kdo rád křupavou kůrčičku, může do těstíčka přidat trochu piva.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět. Ivan Novotný, Ostrava
Za pár korun /20.04.15
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami.

Lenka Kubíková, Plzeň

Za pár korun /25.07.16
Frikadelky s překvapením

Frikadelky s překvapením

Olomoucké tvarůžky se krásně roztečou.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.01.17
Uzené kousky na kopru

Uzené kousky na kopru

Koprová nať dodá jídlu jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.15
Utopenci

Utopenci

Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové
Za pár korun /10.03.12
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama