Reklama
Rybářovy žampiony
Fotogalerie:

Rybářovy žampiony

Václav Vanžura
Václav Vanžura
Hradec Králové 11

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky (masáci).

Václav Vanžura, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 8 - 10 ks velké žampiony
  • 1/2 citrón
  • 1/2 lžičky koření na ryby Vitana
  • 2 vejce
  • cca 50 ml mléko
  • solamyl
  • hladká mouka
  • strouhanka dle potřeby
  • lžíce másla
  • lžička soli
  • olej či tuk na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu zbavíme šupin, vyřízneme páteř, žeberní kosti a maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a dáme do ledničky do druhého dne uležet.
  2. Z očištěných žampionů vykrojíme nožky, posekáme je nadrobno a na másle podusíme. Přidáme je k rybě, do níž rozklepneme 1 vejce, přidáme 1 lžičku Solamylu, 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
  3. krok3 Směsí plníme houby, které namáčíme v hustém těstíčku z mléka, hladké mouky, lžičky solamylu, špetky soli a jednoho vejce a obalíme ve strouhance. Smažíme do růžova ve fritéze, nabo na pánvi ve vyšší vrstvě tuku z obou stran.
  4. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninovou oblohou.

    TIP : Kdo rád křupavou kůrčičku, může do těstíčka přidat trochu piva.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí srdíčka na tymiánu s cibulí

Kuřecí srdíčka na tymiánu s cibulí

V kombinaci s bylinkami jsou srdíčka vynikající. Otto Plášek, Brno
Za pár korun /31.08.15
Masový koláč

Masový koláč

Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté ...
Za pár korun /06.10.08
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Máme rádi brambory na všechny způsoby.

Zuzka Kašparová, Česká Skalice

Za pár korun /12.03.14
Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /20.09.12
Grapefruitový salát

Grapefruitový salát

Vitaminová bomba, která u nás nesmí na Štědrý večer chybět. Skvělý je se zmrzlinou.

...
Za pár korun /08.02.12
Smažené placky s medvědím česnekem

Smažené placky s medvědím česnekem

Strouháním pověříme kuchyňský robot.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /10.03.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama