Reklama
Rybářovy žampiony
Fotogalerie:

Rybářovy žampiony

Václav Vanžura
Václav Vanžura
Hradec Králové 11

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky (masáci).

Václav Vanžura, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 8 - 10 ks velké žampiony
  • 1/2 citrón
  • 1/2 lžičky koření na ryby Vitana
  • 2 vejce
  • cca 50 ml mléko
  • solamyl
  • hladká mouka
  • strouhanka dle potřeby
  • lžíce másla
  • lžička soli
  • olej či tuk na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu zbavíme šupin, vyřízneme páteř, žeberní kosti a maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a dáme do ledničky do druhého dne uležet.
  2. Z očištěných žampionů vykrojíme nožky, posekáme je nadrobno a na másle podusíme. Přidáme je k rybě, do níž rozklepneme 1 vejce, přidáme 1 lžičku Solamylu, 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
  3. krok3 Směsí plníme houby, které namáčíme v hustém těstíčku z mléka, hladké mouky, lžičky solamylu, špetky soli a jednoho vejce a obalíme ve strouhance. Smažíme do růžova ve fritéze, nabo na pánvi ve vyšší vrstvě tuku z obou stran.
  4. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninovou oblohou.

    TIP : Kdo rád křupavou kůrčičku, může do těstíčka přidat trochu piva.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička
Za pár korun /22.04.18
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat.

...
Za pár korun /24.05.17
Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Miluji čerstvé bylinky, které ráda používám i při vaření. I takovému ...
Za pár korun /08.12.08
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku.

Květa Šindelářová, ...

Za pár korun /30.04.16
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu