Reklama
Reklama
Rybářovy žampiony
Fotogalerie:

Rybářovy žampiony

Václav Vanžura
Václav Vanžura
Hradec Králové 11

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky (masáci).

Václav Vanžura, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 8 - 10 ks velké žampiony
  • 1/2 citrón
  • 1/2 lžičky koření na ryby Vitana
  • 2 vejce
  • cca 50 ml mléko
  • solamyl
  • hladká mouka
  • strouhanka dle potřeby
  • lžíce másla
  • lžička soli
  • olej či tuk na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu zbavíme šupin, vyřízneme páteř, žeberní kosti a maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a dáme do ledničky do druhého dne uležet.
  2. Z očištěných žampionů vykrojíme nožky, posekáme je nadrobno a na másle podusíme. Přidáme je k rybě, do níž rozklepneme 1 vejce, přidáme 1 lžičku Solamylu, 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
  3. krok3 Směsí plníme houby, které namáčíme v hustém těstíčku z mléka, hladké mouky, lžičky solamylu, špetky soli a jednoho vejce a obalíme ve strouhance. Smažíme do růžova ve fritéze, nabo na pánvi ve vyšší vrstvě tuku z obou stran.
  4. Podáváme s vařenými brambory, tatarkou a zeleninovou oblohou.

    TIP : Kdo rád křupavou kůrčičku, může do těstíčka přidat trochu piva.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazoláky

Fazoláky

Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků! Růžena Tkočová, Dětmarovice
Za pár korun /03.04.09
Povidlová omáčka s uzeným

Povidlová omáčka s uzeným

Staročeská pochoutka, zkus to!

Václav Vomáčka, Městec Králové

Za pár korun /12.10.15
Houbová polenta

Houbová polenta

Polenta je oblíbená především v severní Itálii. Já jsem ji ochutnal na dovolené v...
Za pár korun /17.03.12
Netradiční palačinky

Netradiční palačinky

Smažené překvapení schované v trojobalu.
Milada Lapšanská, Soběslav
Za pár korun /29.12.10
Plněné mušličky

Plněné mušličky

Náplň vymýšlím podle obsahu lednice.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /10.03.15
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama