Reklama
Ryba v citronové strouhance
Fotogalerie:

Ryba v citronové strouhance

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 2 porce mořská ryba
  • 1 vejce
  • trocha strouhanka
  • pár lístků bazalka
  • z jednoho citronu cotronová kůra
  • trocha sůl a pepř
  • podle potřeby olivový olej
  • 100g kuskus
  • hrst mandlové lupínky
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

45 minut

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. V jednom talíři našleháme vejce a ve druhém smícháme strouhanku‚ hodně bazalky, citronovou kůru, sůl a pepř. Kousky ryby namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Poté rybu dáme do pekáče lehce vytřeného olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme kuskus podle návodu. Necháme ho chvíli dojít a pak vmícháme loupané mandlové plátky (běžně se dají koupit) a dvě lžíce másla pro jemnější chuť a znovu zamícháme.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednohubky z mletého

Jednohubky z mletého

Zase trochu jiné pohoštění pro přátele. Eva Jonášová, Jihlava
Za pár korun /08.09.11
Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky.

Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /04.07.15
Sýrové rizolety

Sýrové rizolety

Ráda si vymýšlím neobvyklé kombinace a tyhle palačinky se povedly. 

Věra ...

Za pár korun /16.01.17
Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru. 

Kamila ...

Za pár korun /17.11.14
Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Místo máku můžeš dát i kmín, sezam nebo sýr.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

...
Za pár korun /20.10.15
Zapečený knedlík

Zapečený knedlík

Když nevíš, jak spotřebovat zbytky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /03.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu