Reklama
Ryba s mrkví a smetanou
Fotogalerie:

Ryba s mrkví a smetanou

Hedvika Malá

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné kosti. 
Hedvika Malá, 
Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 5 mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 130 ml vývar zeleninový
  • svazek petrželka
  • 1 kelímek smetana
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 filety pangasia

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Osolíme, opep-říme a dusíme asi 5 minut. Zeleninový vývar smícháme s nadrobno posekanou petrželkou a se smetanou. Zamícháme lžíci hořčice.
  2. Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.Do zapékacího pekáčku rozložíme polovinu mrkve, polovinu hořčicové směsi, položíme rybu a opět poklademe zbývající mrkví a směsí.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 ° C přibližně 20 minut. 
  4. Podáváme s širokými nudlemi. Na talíři ozdobíme čer-stvou petrželkou.
    TIP: Pro lepší chuť můžeme rybu pokapat citronem a do omáčky přidat parmazán.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...
Za pár korun /06.09.16
Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
...
Za pár korun /11.12.08
Smažené ledvinky

Smažené ledvinky

Vnitřností se nebojím, pokud se dobře připraví, jsou výborné.

Blanka Máchalová, ...

Za pár korun /03.05.16
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Karbanátky s nivou

Karbanátky s nivou

Jednoduché a výborné karbanátky, které zvládne každý.

Lenka Zdráhalová, Bystřice ...

Za pár korun /21.01.13
Rybí kuličky se špenátem

Rybí kuličky se špenátem

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje. 

Marcela Rulíšková, Klatovy 

...
Za pár korun /06.03.12
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama