Reklama
Ryba s mrkví a smetanou
Fotogalerie:

Ryba s mrkví a smetanou

Hedvika Malá

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné kosti. 
Hedvika Malá, 
Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 5 mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 130 ml vývar zeleninový
  • svazek petrželka
  • 1 kelímek smetana
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 filety pangasia

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Osolíme, opep-říme a dusíme asi 5 minut. Zeleninový vývar smícháme s nadrobno posekanou petrželkou a se smetanou. Zamícháme lžíci hořčice.
  2. Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.Do zapékacího pekáčku rozložíme polovinu mrkve, polovinu hořčicové směsi, položíme rybu a opět poklademe zbývající mrkví a směsí.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 ° C přibližně 20 minut. 
  4. Podáváme s širokými nudlemi. Na talíři ozdobíme čer-stvou petrželkou.
    TIP: Pro lepší chuť můžeme rybu pokapat citronem a do omáčky přidat parmazán.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněná sekaná

Plněná sekaná

Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou. Lenka Kudlová, Kuřim
Za pár korun /11.07.12
Plněné tvarohové papriky

Plněné tvarohové papriky

Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat ...
Za pár korun /15.06.13
Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena ...

Za pár korun /04.05.13
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Nejlepší jsou s bramborovou kaší.

Klára Janků, Brno

Za pár korun /03.08.12
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
Závin se žampiony a šunkou

Závin se žampiony a šunkou

Oblíbený recept mojí maminky.

Dana Studentová, Znojmo

Za pár korun /19.02.15
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama