Reklama
Ryba s mrkví a smetanou
Fotogalerie:

Ryba s mrkví a smetanou

Hedvika Malá

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné kosti. 
Hedvika Malá, 
Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 5 mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 130 ml vývar zeleninový
  • svazek petrželka
  • 1 kelímek smetana
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 filety pangasia

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Osolíme, opep-říme a dusíme asi 5 minut. Zeleninový vývar smícháme s nadrobno posekanou petrželkou a se smetanou. Zamícháme lžíci hořčice.
  2. Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.Do zapékacího pekáčku rozložíme polovinu mrkve, polovinu hořčicové směsi, položíme rybu a opět poklademe zbývající mrkví a směsí.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 ° C přibližně 20 minut. 
  4. Podáváme s širokými nudlemi. Na talíři ozdobíme čer-stvou petrželkou.
    TIP: Pro lepší chuť můžeme rybu pokapat citronem a do omáčky přidat parmazán.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Dvoubarevný tvarohový dort

Dvoubarevný tvarohový dort

Na stole vypadá velice luxusně. Radana Zelenková, Praha
Za pár korun /28.08.13
Biozelňačka

Biozelňačka

Je výborná do chladných dnů.

Anna Jánská, Opava

Za pár korun /16.10.13
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Tyhle klobásky zasytí i velké jedlíky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /23.01.13
Francouzské brambory

Francouzské brambory

S čočkou jsou rozhodně zajímavější.

Jana Součková, Praha

Za pár korun /07.04.13
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /31.08.16
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Nemáš-li ráda slaninu, polej si pirohy máslem.
Marika Vrchotová, Praha
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama