Reklama
Reklama
Ryba s mrkví a smetanou
Fotogalerie:

Ryba s mrkví a smetanou

Hedvika Malá

Dietní večeře, kterou můžeš klidně dát i dětem, protože pangasius nemá žádné kosti. 
Hedvika Malá, 
Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 5 mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 130 ml vývar zeleninový
  • svazek petrželka
  • 1 kelímek smetana
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 filety pangasia

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Osolíme, opep-říme a dusíme asi 5 minut. Zeleninový vývar smícháme s nadrobno posekanou petrželkou a se smetanou. Zamícháme lžíci hořčice.
  2. Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.Do zapékacího pekáčku rozložíme polovinu mrkve, polovinu hořčicové směsi, položíme rybu a opět poklademe zbývající mrkví a směsí.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 ° C přibližně 20 minut. 
  4. Podáváme s širokými nudlemi. Na talíři ozdobíme čer-stvou petrželkou.
    TIP: Pro lepší chuť můžeme rybu pokapat citronem a do omáčky přidat parmazán.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňák

Zelňák

Šikovná rychlovka pro masožrouty. Jitka Hondlová, Doksy u Kladna
Za pár korun /08.09.11
Párkový salát

Párkový salát

Rychlá‚ snadná a opravdu sytá večeře. Je naprosto ideální k dobrému ...
Za pár korun /29.12.10
Vepřové  na cibuli

Vepřové na cibuli

Jíme je s brambory nebo s hranolky.

Zbyněk Moravec, Praha

Za pár korun /07.03.15
Nakládaný zrající sýr

Nakládaný zrající sýr

Chutná nám také s česnekem nebo čerstvým křenem.
Vlaďka Pourová, Praha
Za pár korun /02.07.09
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /22.01.19
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Vynikající je se sýrem a sladkým kečupem.
Kateřina Řiháčková, Velká nad ...
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama