Jednoduché a šťavnaté rizoto.
Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Ingredience
- 300 g rýže
- 250 ml vývar z masoxu
- 300 g vepřové maso
- hrst hrášku
- hrst kukuřice
- 1-2 ks mrkev
- 1 cibule
- špetka mleté papriky
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené maso a dusíme cca 30 minut. Pak přidáme mrkev, kukuřici, hrášek a dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku.
-
Rýži propláchneme a promícháme se směsí masa, nasypeme do pekáče a zalejeme vývarem. Pečeme na 200 °C přibližně 35-45 minut.