Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 4 ks pikantní klobása
- 3 sáčky rýže dlouhozrnná
- 250 g hrášek mražený
- 1 ks cibule
- 2 lžičky paprika mletá
- sůl, pepř
- olej
- 100 ml vývar
- 1/2 lžičky sušený česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sáčky s rýží propláchneme teplou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu doměkka (cca 15 minut).
Mezitím nakrájíme klobásy na kolečka a cibuli nadrobno.
-
Ve větší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme nakrájené klobásy a orestujeme. Dále přidáme sušený česnek, mletou papriku, špetku pepře a vše promícháme. Nakonec přidáme mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce podusíme.
-
Přebytečnou tekutinu vydusíme, přidáme uvařenou rýži, promícháme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovým salátem, případně s kompotem.