Reklama
Reklama
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou
Fotogalerie:
 

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 4 ks pikantní klobása
  • 3 sáčky rýže dlouhozrnná
  • 250 g hrášek mražený
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky paprika mletá
  • sůl, pepř
  • olej
  • 100 ml vývar
  • 1/2 lžičky sušený česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sáčky s rýží propláchneme teplou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu doměkka (cca 15 minut).

    Mezitím nakrájíme klobásy na kolečka a cibuli nadrobno.

  2. Ve větší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme nakrájené klobásy a orestujeme. Dále přidáme sušený česnek, mletou papriku, špetku pepře a vše promícháme. Nakonec přidáme mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  3. Přebytečnou tekutinu vydusíme, přidáme uvařenou rýži, promícháme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovým salátem, případně s kompotem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minisendviče s pomazánkou

Minisendviče s pomazánkou

Hezké a přitom rychlé pohoštění. Eva Zlatníková, Praha
Za pár korun /01.04.16
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
Pečený lilek se sýrem

Pečený lilek se sýrem

Z lilku ráda vařím, je to má oblíbená zelenina.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /29.09.15
Plněné brambory II

Plněné brambory II

Chutnají výborně se zeleninovým salátem.
Kateřina Volfová, Polička
Za pár korun /09.11.08
Míchaná vajíčka s cuketou

Míchaná vajíčka s cuketou

Ještě na podzim dozrávají na naší zahradě cukety. Proto je přidáváme skoro ...
Za pár korun /16.01.10
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama