Reklama
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou
Fotogalerie:
 

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 4 ks pikantní klobása
  • 3 sáčky rýže dlouhozrnná
  • 250 g hrášek mražený
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky paprika mletá
  • sůl, pepř
  • olej
  • 100 ml vývar
  • 1/2 lžičky sušený česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sáčky s rýží propláchneme teplou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu doměkka (cca 15 minut).

    Mezitím nakrájíme klobásy na kolečka a cibuli nadrobno.

  2. Ve větší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme nakrájené klobásy a orestujeme. Dále přidáme sušený česnek, mletou papriku, špetku pepře a vše promícháme. Nakonec přidáme mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  3. Přebytečnou tekutinu vydusíme, přidáme uvařenou rýži, promícháme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovým salátem, případně s kompotem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je ...
Za pár korun /19.11.08
Hříbky s rajčaty a tymiánem

Hříbky s rajčaty a tymiánem

Už se těším, až zase začne houbová sezona.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /11.08.15
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
Zapékaný pangasius se zeleninou

Zapékaný pangasius se zeleninou

Zeleninou rozhodně nemusíš šetřit.

Barbora Šebestíková, Píšť

Za pár korun /08.02.16
Zelný bramborák z trouby

Zelný bramborák z trouby

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je ...

Za pár korun /10.11.17
Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Tradiční polévka v trochu jiné úpravě.

Lenka Kořínková, Humpolec

Za pár korun /28.01.14
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama