Reklama
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou
Fotogalerie:
 

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 4 ks pikantní klobása
  • 3 sáčky rýže dlouhozrnná
  • 250 g hrášek mražený
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky paprika mletá
  • sůl, pepř
  • olej
  • 100 ml vývar
  • 1/2 lžičky sušený česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sáčky s rýží propláchneme teplou vodou, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu doměkka (cca 15 minut).

    Mezitím nakrájíme klobásy na kolečka a cibuli nadrobno.

  2. Ve větší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přidáme nakrájené klobásy a orestujeme. Dále přidáme sušený česnek, mletou papriku, špetku pepře a vše promícháme. Nakonec přidáme mražený hrášek, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  3. Přebytečnou tekutinu vydusíme, přidáme uvařenou rýži, promícháme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovým salátem, případně s kompotem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Turnovské placky s mákem

Turnovské placky s mákem

Recept mám od své babičky. Je to dobrota. Milena Pavelková, Tábor
Za pár korun /15.12.08
Smažené sýrové kuličky

Smažené sýrové kuličky

Je nutné smažit kuličky ve vyšší vrstvě oleje (lépe v kastrůlku než na pánvi) ...

Za pár korun /18.01.16
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Zapečené těstoviny jsou rychle hotové.
Renata Jesinková, Trnovany
Za pár korun /21.04.10
Domácí bulky

Domácí bulky

Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
...
Za pár korun /11.03.12
Zelná polévka

Zelná polévka

Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /29.12.10
Játrová pochoutka

Játrová pochoutka

Uzený bok můžeš nahradit klobásou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /05.03.15
 

Nejnovější

Studený letní boršč

Studený letní boršč

Tuto osvěžující polévku podáváme dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. ...
Všehochuť /28.06.17
Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc.

Zuzana Travičková, ...

Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama