Reklama
Řízky na slanině a cibuli
Fotogalerie:

Řízky na slanině a cibuli

Mgr. Zdeňka Vítová
Mgr. Zdeňka Vítová
Liberec 13 - Nové Pavlovice

Výborné křupavé řízky v netradiční úpravě.

Zdeňka Vítová, Liberec

Ingredience

  • 4 plátky vepřová kýta
  • 1 červená cibule
  • 100 g prorostlá slanina nebo domácí špek
  • 200 g strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa mírně osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance (hodně ji do masa zaboucháme). Řízky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáčku.

  2. Každý řízek poklademe plátky slaniny a cibule, mírně podlijeme vodou. Pečeme přikryté při 200 °C asi půl hodiny. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory sypané petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křehké masíčko à la barbecue

Křehké masíčko à la barbecue

Lepší jsou šťavnatější stehýnka. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /15.08.17
Papriky plněné houbami

Papriky plněné houbami

Skvělé s čerstvým pečivem.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Za pár korun /21.06.12
Zapečená kaše se šunkou

Zapečená kaše se šunkou

Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. ...
Za pár korun /16.01.12
Hovězí maso na špejli

Hovězí maso na špejli

V teplých dnech rádi grilujeme na zahradě a kromě obvyklých steaků nebo ryb ...
Za pár korun /21.05.12
Babské jídlo

Babské jídlo

Zelí je možné připravovat v remosce nebo troubě.

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /01.04.12
Falešný segedín

Falešný segedín

Místo mletého použij sekanou nebo párky.
Alena Procházková, Chřibská
Za pár korun /05.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu