Reklama
Řízek v hráškovém těstíčku
Fotogalerie:

Řízek v hráškovém těstíčku

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.

Pavel Štrougal, Krásné Březno

Ingredience

  • 300 g vepřová kýta
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 50 ml mléko
  • na dochucení sůl, pepř, podravka
  • na smažení olej
  • 4 lžíce hrášek sterilovaný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a osolíme.
  2. krok2
    Smícháme vejce, mléko, hladkou mouku, špetku pepře a podravku.
    Umícháme hladké řídké těstíčko, do kterého přidáme odkapaný sterilovaný hrášek.
  3. krok3 Plátek masa namočíme do těstíčka a ihned vložíme do rozehřátého oleje a po obou stranách dozlatova usmažíme.
  4. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažený celer

Smažený celer

Podáváme s dipem. Eva Přecechtělová, Chropyně
Za pár korun /01.11.15
Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek
...
Za pár korun /06.05.11
Pomazánka z kysaného zelí

Pomazánka z kysaného zelí

Zdravá a rychlá večeře, když se ti nechce vařit.
Helena Macková, Vsetín
Za pár korun /06.05.11
Zapékané fazolky

Zapékané fazolky

Jednoduché a moc dobré.

Zuzana Hladíková, Kostelec

Za pár korun /22.11.15
Kapusťáky

Kapusťáky

Do uvařených brambor můžeš vmíchat nasekané olivy.

Veronika a Martin ...

Za pár korun /07.02.14
Zapečená sekaná

Zapečená sekaná

Mleté maso se dá připravit mnoha způsoby.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /29.04.16
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama