Reklama
Řízek v hráškovém těstíčku
Fotogalerie:

Řízek v hráškovém těstíčku

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.

Pavel Štrougal, Krásné Březno

Ingredience

  • 300 g vepřová kýta
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 50 ml mléko
  • na dochucení sůl, pepř, podravka
  • na smažení olej
  • 4 lžíce hrášek sterilovaný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a osolíme.
  2. krok2
    Smícháme vejce, mléko, hladkou mouku, špetku pepře a podravku.
    Umícháme hladké řídké těstíčko, do kterého přidáme odkapaný sterilovaný hrášek.
  3. krok3 Plátek masa namočíme do těstíčka a ihned vložíme do rozehřátého oleje a po obou stranách dozlatova usmažíme.
  4. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce ve špenátu

Vejce ve špenátu

Pošmákne si celá rodina. Irena Ivanová, Ostrava
Za pár korun /15.05.13
Levné plněné papriky

Levné plněné papriky

Jsou mimořádně dobré a hlavně rychlé.
Irena Poláková, Rudná
Za pár korun /06.12.10
Placičky s tvarůžky

Placičky s tvarůžky

Chutnají hlavně k pivu – přidej hodně cibule.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /04.06.16
Aspik s houbami

Aspik s houbami

Když si dáme při skládání do formy záležet, bude vypadat krásně.

Hana ...

Za pár korun /27.08.17
Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Tofu pánev s těstovinami

Tofu pánev s těstovinami

Zdravý oběd‚ který ti dodá energii.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /09.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu