Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.
Pavel Štrougal, Krásné Březno
Ingredience
- 300 g vepřová kýta
- 1 ks vejce
- 3 lžíce hladká mouka
- 50 ml mléko
- na dochucení sůl, pepř, podravka
- na smažení olej
- 4 lžíce hrášek sterilovaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a osolíme. -
Smícháme vejce, mléko, hladkou mouku, špetku pepře a podravku.
Umícháme hladké řídké těstíčko, do kterého přidáme odkapaný sterilovaný hrášek.
-
Plátek masa namočíme do těstíčka a ihned vložíme do rozehřátého oleje a po obou stranách dozlatova usmažíme.
-
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.