Reklama
Rajské krůtí rizoto
Fotogalerie:

Rajské krůtí rizoto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno
Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. Výborné rizoto ale připravíme i z basmati natural, která má příjemné ořechové aroma.

Ingredience

  • 140 g kulatozrnná rýže natural
  • 150 g krůtí šunka
  • 150 ml červené víno
  • 2 lžíce rajský protlak
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička sušené oregáno
  • špetka rozmarýn
  • 1 lžička bazalka
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži si předem uvaříme, aby byla al dente (asi 30 minut). Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme uvařenou rýži, zalijeme vínem a po chvíli i protlakem a vývarem, aby byla rýže potopená. 
  2. Přidáme proužky šunky, sůl, pepř a sušené bylinky (čerstvé až nakonec) a průběžně doléváme vývar, dokud není rýže měkká a nemá konzistenci kaše.
  3. Před podáváním zjemníme olivovým olejem, máslem a podáváme posypané čerstvými bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram
Za pár korun /23.04.18
Závitek s pórkem

Závitek s pórkem

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Za pár korun /27.02.12
Smetanová žemlovka

Smetanová žemlovka

Babička mi vždycky horkou žemlovku na talíři polila máslem. Já místo toho dávám ...
Za pár korun /22.12.10
Uzeninový aspik

Uzeninový aspik

Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
...
Za pár korun /23.12.11
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Na zahuštění můžeme použít mleté ovesné vločky nebo sušené pšeničné ...

Za pár korun /19.06.17
Zadělávané dršťky s pórkem

Zadělávané dršťky s pórkem

Kdo má dršťky rád, pošmákne si.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /22.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu