Reklama
Reklama
Rajské krůtí rizoto
Fotogalerie:

Rajské krůtí rizoto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno
Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. Výborné rizoto ale připravíme i z basmati natural, která má příjemné ořechové aroma.

Ingredience

  • 140 g kulatozrnná rýže natural
  • 150 g krůtí šunka
  • 150 ml červené víno
  • 2 lžíce rajský protlak
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička sušené oregáno
  • špetka rozmarýn
  • 1 lžička bazalka
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži si předem uvaříme, aby byla al dente (asi 30 minut). Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme uvařenou rýži, zalijeme vínem a po chvíli i protlakem a vývarem, aby byla rýže potopená. 
  2. Přidáme proužky šunky, sůl, pepř a sušené bylinky (čerstvé až nakonec) a průběžně doléváme vývar, dokud není rýže měkká a nemá konzistenci kaše.
  3. Před podáváním zjemníme olivovým olejem, máslem a podáváme posypané čerstvými bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžovo-květákové placky

Rýžovo-květákové placky

Vyzkoušej náš rodinný recept a budeš překvapená, jak se dá z mála udělat ...
Za pár korun /29.12.10
Červené karbanátky

Červené karbanátky

Červená řepa patří mezi zeleniny s nejvyšším obsahem antioxidantů.
Za pár korun /29.09.15
Dýňové zahřátí

Dýňové zahřátí

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /01.02.18
Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Nejlepší přílohou je čerstvé pečivo.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /24.10.13
Nádivka se sýrem po italsku

Nádivka se sýrem po italsku

Každý víkend vyrážíme na chalupu. Mám tam sice krásně upravenou kuchyni, ale i tak ...
Za pár korun /09.11.08
Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky.

Andrea Šritrová, Jičín

Za pár korun /03.07.15
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama