Reklama
Rajské krůtí rizoto
Fotogalerie:

Rajské krůtí rizoto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno
Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. Výborné rizoto ale připravíme i z basmati natural, která má příjemné ořechové aroma.

Ingredience

  • 140 g kulatozrnná rýže natural
  • 150 g krůtí šunka
  • 150 ml červené víno
  • 2 lžíce rajský protlak
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička sušené oregáno
  • špetka rozmarýn
  • 1 lžička bazalka
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži si předem uvaříme, aby byla al dente (asi 30 minut). Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme uvařenou rýži, zalijeme vínem a po chvíli i protlakem a vývarem, aby byla rýže potopená. 
  2. Přidáme proužky šunky, sůl, pepř a sušené bylinky (čerstvé až nakonec) a průběžně doléváme vývar, dokud není rýže měkká a nemá konzistenci kaše.
  3. Před podáváním zjemníme olivovým olejem, máslem a podáváme posypané čerstvými bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás.  Dana Černá, Čachovice
Za pár korun /28.02.12
Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem


...
Za pár korun /15.10.15
Pangasius na smetanové zelenině

Pangasius na smetanové zelenině

Ryby připravujeme alespoň jednou týdně. 

Šárka ...

Za pár korun /27.02.12
Noky s hříbkovou omáčkou

Noky s hříbkovou omáčkou

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Za pár korun /18.05.15
Ředkvičková dobrůtka

Ředkvičková dobrůtka

Nejvíc nám chutná s celozrnným pečivem.

Jarmila Výskalová, Poruba

Za pár korun /24.03.15
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Připraví je snadno i úplný začátečník.
Eva Mikysková, Třebíč
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama