Reklama
Rajská polévka s knedlíčky
Fotogalerie:

Rajská polévka s knedlíčky

Karolína Ambrožová

Náchod
Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy jako první chod oběda, jindy jako vydatnou večeři. Červená rajská polévka patří u nás k těm nejoblíbenějším. Děti ji milují pro její barvu a voňavou chuť, manželovi vyhovuje, protože do ní dávám i maso, bez kterého si nedokáže představit žádné pořádné jídlo. Její příprava není ani složitá.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžiče máslo
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 2 lžíce mléko
  • 200 g rajčátka cherry
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1,5 l voda
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 rohlíky
  • 2 bobkový list
  • 200 g maso kuřecí
  • 1 bílky
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíčky do polévky připravíme z uvedených surovin. Maso opláchneme a v elektrickém mixéru rozemeleme na jemnou kaši.
  2. krok2
    Žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme rozemleté maso, rozpuštěné máslo, rozšlehaný bílek, sůl, pepř, špetku mletého muškátu, nasekanou petrželku, směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Těsto na knedlíčky důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak tvoříme ku­ličky a vaříme je 5 minut.
  3. krok3
    Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a opražíme. Přimícháme protlak a zalijeme vodou. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, bobkové listy, nové koření, cukr a promícháme. Polévku vaříme asi 10–15 minut, přidáme pepř a sůl. Nakonec vložíme masové knedlíčky a povaříme. Ozdobíme zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalková omáčka

Bazalková omáčka

Je hotová během chvilky. Kateřina Mezerová, Týn nad Vltavou
Za pár korun /04.07.15
Bašta strýce Pepina

Bašta strýce Pepina

Bulgur je lámaná celozrnná pšenice. Snadno se připravuje.

 Jitka Jasná, ...

Za pár korun /20.10.15
Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Mám ráda společnost a nabízím rychlé občerstvení ze surovin, které většinou ...
Za pár korun /05.12.08
Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev.

Renata Slavíčková,...

Za pár korun /14.12.15
Mřížkový koláč se žampiony

Mřížkový koláč se žampiony

Vypadá moc pěkně a zvládne jej každý.

Miroslav Polanský, Pacov

Za pár korun /01.03.17
Zapékané brambory s tofu

Zapékané brambory s tofu

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.07.18
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama