Reklama
Rajská polévka s knedlíčky
Fotogalerie:

Rajská polévka s knedlíčky

Karolína Ambrožová

Náchod
Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy jako první chod oběda, jindy jako vydatnou večeři. Červená rajská polévka patří u nás k těm nejoblíbenějším. Děti ji milují pro její barvu a voňavou chuť, manželovi vyhovuje, protože do ní dávám i maso, bez kterého si nedokáže představit žádné pořádné jídlo. Její příprava není ani složitá.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžiče máslo
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 2 lžíce mléko
  • 200 g rajčátka cherry
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1,5 l voda
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 rohlíky
  • 2 bobkový list
  • 200 g maso kuřecí
  • 1 bílky
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíčky do polévky připravíme z uvedených surovin. Maso opláchneme a v elektrickém mixéru rozemeleme na jemnou kaši.
  2. krok2
    Žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme rozemleté maso, rozpuštěné máslo, rozšlehaný bílek, sůl, pepř, špetku mletého muškátu, nasekanou petrželku, směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Těsto na knedlíčky důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak tvoříme ku­ličky a vaříme je 5 minut.
  3. krok3
    Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a opražíme. Přimícháme protlak a zalijeme vodou. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, bobkové listy, nové koření, cukr a promícháme. Polévku vaříme asi 10–15 minut, přidáme pepř a sůl. Nakonec vložíme masové knedlíčky a povaříme. Ozdobíme zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placičky se semínky

Placičky se semínky

Podávám je s kečupem a tatarskou omáčkou. Lenka Ťažárová, Březová
Za pár korun /12.09.13
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Podávej s bramborem a zeleninovou oblohou.
Stanislav Barcuch, Slavičín
Za pár korun /19.11.10
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
Plněné brambory

Plněné brambory

Na posypání je dobrá i pikantnější niva.

Alena Widimská, Olomouc

Za pár korun /13.04.16
Zapékaný květák se sýrem

Zapékaný květák se sýrem

Děti by tuto dobrotu jedly pořád.

Jana Lhotáková, Soběslav

Za pár korun /31.08.15
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu