Reklama
Rajská polévka s knedlíčky
Fotogalerie:

Rajská polévka s knedlíčky

Karolína Ambrožová

Náchod
Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy jako první chod oběda, jindy jako vydatnou večeři. Červená rajská polévka patří u nás k těm nejoblíbenějším. Děti ji milují pro její barvu a voňavou chuť, manželovi vyhovuje, protože do ní dávám i maso, bez kterého si nedokáže představit žádné pořádné jídlo. Její příprava není ani složitá.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžiče máslo
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 2 lžíce mléko
  • 200 g rajčátka cherry
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1,5 l voda
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 rohlíky
  • 2 bobkový list
  • 200 g maso kuřecí
  • 1 bílky
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíčky do polévky připravíme z uvedených surovin. Maso opláchneme a v elektrickém mixéru rozemeleme na jemnou kaši.
  2. krok2
    Žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme rozemleté maso, rozpuštěné máslo, rozšlehaný bílek, sůl, pepř, špetku mletého muškátu, nasekanou petrželku, směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Těsto na knedlíčky důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak tvoříme ku­ličky a vaříme je 5 minut.
  3. krok3
    Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a opražíme. Přimícháme protlak a zalijeme vodou. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, bobkové listy, nové koření, cukr a promícháme. Polévku vaříme asi 10–15 minut, přidáme pepř a sůl. Nakonec vložíme masové knedlíčky a povaříme. Ozdobíme zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z kysaného zelí

Pomazánka z kysaného zelí

Zdravá a rychlá večeře, když se ti nechce vařit. Helena Macková, Vsetín
Za pár korun /06.05.11
Masové taštičky

Masové taštičky

Kdo má rád, může přidat česnek.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.03.15
Zabalené čevabčiči

Zabalené čevabčiči

Slaninka musí být vypečená dokřupava.

Milada Lapšanská, Kvasejovice

Za pár korun /10.01.16
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Tahle rychlovka nám opravdu zachutnala.
Monika Smotlachová, Smiřice
Za pár korun /22.09.09
Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Velice jednoduchý pokrm, kterým zajisté příjemně překvapíte nejen svou rodinu!
Lucie ...
Za pár korun /10.03.12
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama