Reklama
Rajská polévka s knedlíčky
Fotogalerie:

Rajská polévka s knedlíčky

Karolína Ambrožová

Náchod
Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy jako první chod oběda, jindy jako vydatnou večeři. Červená rajská polévka patří u nás k těm nejoblíbenějším. Děti ji milují pro její barvu a voňavou chuť, manželovi vyhovuje, protože do ní dávám i maso, bez kterého si nedokáže představit žádné pořádné jídlo. Její příprava není ani složitá.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžiče máslo
  • 4 lžíce smetana zakysaná
  • 2 lžíce mléko
  • 200 g rajčátka cherry
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1,5 l voda
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 rohlíky
  • 2 bobkový list
  • 200 g maso kuřecí
  • 1 bílky
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíčky do polévky připravíme z uvedených surovin. Maso opláchneme a v elektrickém mixéru rozemeleme na jemnou kaši.
  2. krok2
    Žemle nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme rozemleté maso, rozpuštěné máslo, rozšlehaný bílek, sůl, pepř, špetku mletého muškátu, nasekanou petrželku, směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Těsto na knedlíčky důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak tvoříme ku­ličky a vaříme je 5 minut.
  3. krok3
    Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a opražíme. Přimícháme protlak a zalijeme vodou. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, bobkové listy, nové koření, cukr a promícháme. Polévku vaříme asi 10–15 minut, přidáme pepř a sůl. Nakonec vložíme masové knedlíčky a povaříme. Ozdobíme zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné. Jaroslava Veselá, Lázně Libverda
Za pár korun /11.06.13
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /08.01.16
Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí

Utopenci českých hospod.
Za pár korun /16.01.12
Barevná roládka  z mletého masa

Barevná roládka z mletého masa

Teplou roládu jíme k obědu, studenou k večeři.

Daniela Ballayová, Nové Zámky

...
Za pár korun /09.10.16
Čínská polévka

Čínská polévka

Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.
Za pár korun /30.06.16
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama