Reklama
Rajská fazolačka
Fotogalerie:

Rajská fazolačka

Dita Kroupová

Chlumec nad Cidlinou
Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • 1/2 sáčku fazole bílé
  • 1 párky
  • 2 l voda
  • 1/2 skleničky kečup
  • 1 cibule velká
  • 3 stroužky česnek
  • 2 bobkový list
  • 2 lžičky koření polévkové
  • 5 lžic mouka hladká
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole uvaříme v lehce osolené vodě do poloměkka.
  2. Přidáme kečup a promícháme. Přihodíme bobkový list a špetku pepře a přikryté stále vaříme.
  3. Zatím osmahneme na oleji nebo sádle cibuli společně s uzeninou (párek‚ klobása nebo uzené na kostičky), až je cibulka lehce nazlátlá. Přidáme do polévky a necháme přikryté probublávat.
  4. Mouku smícháme s vodou a vlijeme do polévky. Přisypeme koření a necháme ještě 15 minut povařit. Před koncem varu přidáme prolisovaný česnek a necháme chvíli stát.
  5. Podáváme jako vydatnou polévku nebo samostatně s chlebem jako svačinu.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborný letní drink

Výborný letní drink

Osvěžující alkoholický nápoj připrav pro horké letní dny. Alena Křenková, Most ...
Za pár korun /06.12.10
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Recept od kamarádky u nás zabodoval.
...

Za pár korun /06.12.14
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Jednou mě překvapila nečekaná návštěva a já jsem po chvíli příjemného povídání ...
Za pár korun /03.10.08
Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu.
Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso.

...

Za pár korun /23.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu