Reklama
Rajčata nadívaná vejci
Fotogalerie:

Rajčata nadívaná vejci

Hedvika Smetanová

Hradec Králové
Mám ráda, když jídlo voní bylinkami a kořením. Plněná rajčata mě nezklamala.
Hedvika Smetanová, Hradec Králové

Ingredience

  • 8 rajčata
  • 3 vejce
  • 3 krajíčky chléb bílý toastový
  • 1/2 lžíce bazalka
  • 1/2 lžíce pažitka
  • 1/2 lžíce libeček
  • 1/2 lžíce petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 50 g sýr strouhaný
  • trocha olej na vymazání formy
  • dle potřeby bazalka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme z nich vršek. Pomocí lžičky z rajčat vydlabeme střed.
  2. Vejce rozšleháme vidličkou, toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a obojí smícháme s nasekanými bylinkami, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Takto připravenou směsí plníme rajčata.
  3. Dno pekáčku vymažeme olejem a vložíme naplněná rajčata. Pečeme v předehřáté troubě při 180  °C asi 20 minut. Nakonec ozdobíme snítkou bazalky.
     
    TIP: Plněná rajčata budou pikantnější, když místo obyčejného tvrdého sýra přidáš parmazán. Můžeš zkusit přimíchat nadrobno pokrájenou chilli papričku.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou. Milada Hlavová, Praha
Za pár korun /29.03.16
Tatínkovy řízečky

Tatínkovy řízečky

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /18.02.15
Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice ...
Za pár korun /23.12.11
Nakládané buřty s cherry rajčaty

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Zkusila jsem klasické utopence trochu ozvláštnit. Všem to chutnalo a od té doby je ...
Za pár korun /10.09.10
Beskydská játra

Beskydská játra

Doporučuji všem, jsou opravdu výborná.
Iveta Jurčová, Rožnov
Za pár korun /18.02.10
Plněná paprika po čínsku

Plněná paprika po čínsku

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Za pár korun /15.06.12
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama