Reklama
Prokládaný bramborák
Fotogalerie:

Prokládaný bramborák

Pavla Csejteyová

Netolice
Sytá pochoutka pro větší počet jedlíků.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 4-6 plátků krkovice vepřová
  • 1 kg brambory
  • 70 g mouka hrubá
  • 1 česnek
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso den předem naklepeme, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme. Slijeme přebytečnou šťávu, zahustíme moukou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a koření. Umícháme těsto.
  3. Na pekáč nebo na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, na ni maso a pak další vrstvu brambor. Vrstev může být libovolný počet. Pečeme 1–1,5 hodiny.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený čaj

Pečený čaj

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto. Lenka ...
Za pár korun /24.10.08
Kuřecí směs s houbami

Kuřecí směs s houbami

Podáváme s opečenými bramborami.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /04.10.15
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Je to oblíbená polévka mého syna.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Za pár korun /23.09.08
Lesní hermelín

Lesní hermelín

Kombinace smaženého hermelínu s houbami nás překvapila svou zajímavou chutí.

Hana ...

Za pár korun /05.08.12
Pistáciové roládky

Pistáciové roládky

Výborná pochoutka k vínu, všem návštěvám vždycky moc chutnají.

Kristýna Boráková,...

Za pár korun /08.01.16
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama