Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1614 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 173 g
Tuky 93 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.

Suroviny

švestková povidla 200 g
voda 500 ml
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
hřebíček 1 špetka
na špičku nože
smetana 250 ml
mandle plátky 25 g
nasekané

Postup

1

200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g rozinek, spařených, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a asi 10 minut vařte.

2

Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi.

3

Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

4

Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč