Staročeská pochoutka, zkus to!
Václav Vomáčka, Městec Králové
Ingredience
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- 200 g povidla
- trocha skořice
- trocha strouhaného perníku
- cukr podle chuti
- sůl podle potřeby
- 1 citron
- 1 uzené vepřové koleno
- bramborový knedlík
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Pro zvýraznění chuti přidáme také trochu nastrouhaného perníku.
-
Povaříme asi 15 minut, přisladíme, přisolíme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.