Reklama
Reklama
Pórkový koláč
Fotogalerie:

Pórkový koláč

Lenka Konečná

Pardubice
Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá!
Lenka Konečná, Pardubice

Ingredience

  • 300 g mouka hladká
  • 150 g máslo
  • 100 ml voda
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 pórek
  • 200 g šunka
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 100 g sýr eidam
  • trocha pepř
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, změklého másla, soli a studené vody vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut. Očistíme pórek a odkrojíme zelené části. Bílé části pórku krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Pak ho nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky a nastrouháme sýr.
  2. Smetanu ušleháme se žloutky, přidáme strouhaný sýr. Z těsta vyválíme placku, kterou vyložíme vymaštěnou formu. Rozložíme na ni připravený pórek a šunku.
  3. Osolíme, opepříme, okořeníme, zalijeme smetanou s vejci a sýrem a zapečeme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí kuličky se špenátem

Rybí kuličky se špenátem

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje.  Marcela Rulíšková, Klatovy  ...
Za pár korun /06.03.12
Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Je vydatná, ale můžeš ji podávat s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /10.01.15
Bílá klobása v těstíčku

Bílá klobása v těstíčku

Tyhle klobásky zasytí i velké jedlíky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /23.01.13
Zapečená kapusta s masem

Zapečená kapusta s masem

Mám ráda, když se vůně kapusty spojí s chutí masa. Proto jsem si oblíbila recept, kdy ...
Za pár korun /02.07.09
Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Zapékané nudle

Zapékané nudle

Jednoduché jídlo, zvládne ho každý.

Andrea Magdemová, Plzeň

Za pár korun /12.12.12
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama