Reklama
Pórkový koláč
Fotogalerie:

Pórkový koláč

Lenka Konečná

Pardubice
Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá!
Lenka Konečná, Pardubice

Ingredience

  • 300 g mouka hladká
  • 150 g máslo
  • 100 ml voda
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 pórek
  • 200 g šunka
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 100 g sýr eidam
  • trocha pepř
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, změklého másla, soli a studené vody vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut. Očistíme pórek a odkrojíme zelené části. Bílé části pórku krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Pak ho nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky a nastrouháme sýr.
  2. Smetanu ušleháme se žloutky, přidáme strouhaný sýr. Z těsta vyválíme placku, kterou vyložíme vymaštěnou formu. Rozložíme na ni připravený pórek a šunku.
  3. Osolíme, opepříme, okořeníme, zalijeme smetanou s vejci a sýrem a zapečeme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /10.11.13
Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /20.09.12
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Salát podáváme z řízkem, steakem nebo jen tak samotný.

Svetlana Kravchenko, ...

Za pár korun /30.06.12
Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Pavla Mráčková, Soběslav

Za pár korun /28.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu