Reklama
Pórková rýže
Fotogalerie:

Pórková rýže

Jana Žáčková

Praha
Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta nejjednodušší jídla. Klukům chutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 320 g rýže
  • 40 g sýr eidam
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • 100 g máslo
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na smažení zeleniny raději použijeme hlubokou pánev. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky, které na másle osmažíme dozlatova. K osmažené cibulce přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme je.
  2. krok2 Postupně přimícháme na kousky nakrájený pórek a propasírovaný česnek.
  3. krok3 Rýži uvaříme v osolené vodě (před vařením nezapomeneme propláchnout ve studené vodě), měkkou ji pak přidáme do pánve k zelenině.
  4. Směs promícháme, ochutíme solí a pepřem. Pórkové rizoto podáváme důkladně posypané sýrem a obložené lahodnou čerstvou zeleninou.

    TIP: Je také možné na másle lehce osmahnout cibulku a pak přisypat nepropláchnutou rýži, podlít vývarem a pomalu dusit (zhruba 20 minut)doměkka. To je pak dobrota! Žampiony bychom měli zbavit vrchní slupky, naštěstí jde velice dobře oddělit. Pokud se však rozhodneme žampiony neloupat, důkladně je opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový chléb s ořechy

Bramborový chléb s ořechy

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám. Zuzana Hrubá, Plzeň
Za pár korun /11.10.13
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Rychlé ďábelské pohoštění.
Andrea Nowaková, Bohumín
Za pár korun /12.07.12
Maminčina kapří polévka

Maminčina kapří polévka

U nás velmi oblíbená.

Marta Šindelářová, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.01.16
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
Jednohubky z mletého

Jednohubky z mletého

Zase trochu jiné pohoštění pro přátele.
Eva Jonášová, Jihlava
Za pár korun /08.09.11
Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...

Za pár korun /27.05.14
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama