Ingredience
- 320 g rýže
- 40 g sýr eidam
- 1 pórek
- 1 cibule
- 100 g žampiony
- 100 g máslo
- špetka pepř
- dle chuti sůl
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na smažení zeleniny raději použijeme hlubokou pánev. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky, které na másle osmažíme dozlatova. K osmažené cibulce přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme je.
-
Postupně přimícháme na kousky nakrájený pórek a propasírovaný česnek.
-
Rýži uvaříme v osolené vodě (před vařením nezapomeneme propláchnout ve studené vodě), měkkou ji pak přidáme do pánve k zelenině.
-
Směs promícháme, ochutíme solí a pepřem. Pórkové rizoto podáváme důkladně posypané sýrem a obložené lahodnou čerstvou zeleninou.
TIP: Je také možné na másle lehce osmahnout cibulku a pak přisypat nepropláchnutou rýži, podlít vývarem a pomalu dusit (zhruba 20 minut)doměkka. To je pak dobrota! Žampiony bychom měli zbavit vrchní slupky, naštěstí jde velice dobře oddělit. Pokud se však rozhodneme žampiony neloupat, důkladně je opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.