Reklama
Pórková rýže
Fotogalerie:

Pórková rýže

Jana Žáčková

Praha
Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta nejjednodušší jídla. Klukům chutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 320 g rýže
  • 40 g sýr eidam
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • 100 g máslo
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na smažení zeleniny raději použijeme hlubokou pánev. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky, které na másle osmažíme dozlatova. K osmažené cibulce přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme je.
  2. krok2 Postupně přimícháme na kousky nakrájený pórek a propasírovaný česnek.
  3. krok3 Rýži uvaříme v osolené vodě (před vařením nezapomeneme propláchnout ve studené vodě), měkkou ji pak přidáme do pánve k zelenině.
  4. Směs promícháme, ochutíme solí a pepřem. Pórkové rizoto podáváme důkladně posypané sýrem a obložené lahodnou čerstvou zeleninou.

    TIP: Je také možné na másle lehce osmahnout cibulku a pak přisypat nepropláchnutou rýži, podlít vývarem a pomalu dusit (zhruba 20 minut)doměkka. To je pak dobrota! Žampiony bychom měli zbavit vrchní slupky, naštěstí jde velice dobře oddělit. Pokud se však rozhodneme žampiony neloupat, důkladně je opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí nudličky s rýží

Kuřecí nudličky s rýží

Toskánská omáčka udělá z jídla lahůdku. Veronika Poláková, Třeboň
Za pár korun /04.04.16
Směs s ředkvičkami

Směs s ředkvičkami

Pochutnají si všichni, velcí i malí.

Jana Řeháková, Louny

Za pár korun /28.10.13
Špagetová hnízda

Špagetová hnízda

Pochoutka mlsounům.
Renáta Koumarová, Třebíč
Za pár korun /05.12.08
Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Zapečené šťouchané brambory s pórkem

Vlastně jakási bramborová obdoba šunkafleků.

Hedvika Spurná, Rakovník

Za pár korun /10.06.17
Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Tradiční polévka v trochu jiné úpravě.

Lenka Kořínková, Humpolec

Za pár korun /28.01.14
Kuřecí kousky v zelenině

Kuřecí kousky v zelenině

Podáváme s rýží promíchanou s rozinkami.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /12.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu