Reklama
Pórková rýže
Fotogalerie:

Pórková rýže

Jana Žáčková

Praha
Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta nejjednodušší jídla. Klukům chutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 320 g rýže
  • 40 g sýr eidam
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • 100 g máslo
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na smažení zeleniny raději použijeme hlubokou pánev. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky, které na másle osmažíme dozlatova. K osmažené cibulce přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme je.
  2. krok2 Postupně přimícháme na kousky nakrájený pórek a propasírovaný česnek.
  3. krok3 Rýži uvaříme v osolené vodě (před vařením nezapomeneme propláchnout ve studené vodě), měkkou ji pak přidáme do pánve k zelenině.
  4. Směs promícháme, ochutíme solí a pepřem. Pórkové rizoto podáváme důkladně posypané sýrem a obložené lahodnou čerstvou zeleninou.

    TIP: Je také možné na másle lehce osmahnout cibulku a pak přisypat nepropláchnutou rýži, podlít vývarem a pomalu dusit (zhruba 20 minut)doměkka. To je pak dobrota! Žampiony bychom měli zbavit vrchní slupky, naštěstí jde velice dobře oddělit. Pokud se však rozhodneme žampiony neloupat, důkladně je opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami. Kateřina Pálinkášová, Karviná
Za pár korun /21.07.15
Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

Jednoduchá a svěží zeleninová večeře zaručí, že tvá linie nedojde újmy.
Alice ...
Za pár korun /23.12.11
Fazolový hrnec

Fazolový hrnec

Luštěniny by se měly jíst alespoň jednou týdně. Vyzkoušej tento recept.
Iva ...
Za pár korun /06.05.11
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Smažíme zprudka, aby kuličky nenasákly tuk.

Veronika Soukupová, Zlín

Za pár korun /18.03.17
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama