Reklama
Pórková rýže
Fotogalerie:

Pórková rýže

Jana Žáčková

Praha
Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta nejjednodušší jídla. Klukům chutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 320 g rýže
  • 40 g sýr eidam
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • 100 g máslo
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na smažení zeleniny raději použijeme hlubokou pánev. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky, které na másle osmažíme dozlatova. K osmažené cibulce přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony a orestujeme je.
  2. krok2 Postupně přimícháme na kousky nakrájený pórek a propasírovaný česnek.
  3. krok3 Rýži uvaříme v osolené vodě (před vařením nezapomeneme propláchnout ve studené vodě), měkkou ji pak přidáme do pánve k zelenině.
  4. Směs promícháme, ochutíme solí a pepřem. Pórkové rizoto podáváme důkladně posypané sýrem a obložené lahodnou čerstvou zeleninou.

    TIP: Je také možné na másle lehce osmahnout cibulku a pak přisypat nepropláchnutou rýži, podlít vývarem a pomalu dusit (zhruba 20 minut)doměkka. To je pak dobrota! Žampiony bychom měli zbavit vrchní slupky, naštěstí jde velice dobře oddělit. Pokud se však rozhodneme žampiony neloupat, důkladně je opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké jídlo, které nás nikdy nezklamalo. Lenka Hlavsová, Praha
Za pár korun /29.04.15
Zapékané brokolicové rizoto

Zapékané brokolicové rizoto

Jídlo, které si zamilují všichni vegetariáni.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj
Za pár korun /10.09.10
Kuřecí indická polévka

Kuřecí indická polévka

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Za pár korun /30.03.13
Dršťková se slaninou

Dršťková se slaninou

Nejlepší je s čerstvou majoránkou.

Petr Láska, Chomutov

Za pár korun /17.01.16
Hubertova játrová bašta

Hubertova játrová bašta

Nejlepší je anglická nebo papriková slanina.

Lenka Němcová, Příkazy

Za pár korun /17.06.14
Závitek s pórkem

Závitek s pórkem

Smetana žlutou omáčku krásně zjemní. 

Alena Vlachová, Praha 

Za pár korun /27.02.12
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama