Reklama
Polévka s krůtími kuličkami
Fotogalerie:

Polévka s krůtími kuličkami

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Stále vymýšlím nová jídla a toto je jedno z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 250 g krůtí maso
  • 100 g pšeničná krupička
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česnek
  • sůl, bílý pepř
  • kořenová zelenina dle potřeby
  • 1 l drůbeží vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do vývaru a vaříme.

  2. Krůtí maso nameleme na strojku najemno. Přidáme 1 vejce, pšeničnou krupici, sůl, bílý pepř a prolisovaný česnek.

  3. V dlaních tvoříme menší kuličky, které vhazujeme do vroucí polévky. Vaříme asi 15 minut.

    Polévku dochutíme libečkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci trochu jinak

Utopenci trochu jinak

Dobrota, které druhý den neodoláš! Žaneta Omarová, Česká Lípa
Za pár korun /12.01.09
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky.
Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Mřížkový koláč se žampiony

Mřížkový koláč se žampiony

Vypadá moc pěkně a zvládne jej každý.

Miroslav Polanský, Pacov

Za pár korun /01.03.17
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu