Reklama
Reklama
Polentové noky
Fotogalerie:

Polentové noky

Kateřina Gajová

Brno
Borůvky můžeme nahradit jakýmkoliv podušeným ovocem.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g polenta instantní
  • med dle chuti
  • 500 ml borůvky
  • trocha agar
  • 100 g sýr ricotta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu uvaříme na hustou kaši‚ osladíme dle chuti medem a necháme vychladnout. Tvoříme noky‚ které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  2. Borůvky (mražené nebo čerstvé) podlijeme kapkou vody a podusíme‚ dokud nezačnou praskat. Rozmačkáme je na omáčku a dosladíme medem. Zdá-li se nám omáčka řídká‚ můžeme ji zahustit agarem nebo škrobem.
  3. Noky podáváme přelité borůvkovou omáčkou a ozdobené ricottou.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /21.11.14
Škvarky z kapra

Škvarky z kapra

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /28.07.18
Mřížkový koláč se žampiony

Mřížkový koláč se žampiony

Vypadá moc pěkně a zvládne jej každý.

Miroslav Polanský, Pacov

Za pár korun /01.03.17
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Moukou nezahušťuji, není to zdravé.

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /13.08.16
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Tato omáčka se vaří na Olomoucku a podává se s tence nakrájeným chlebem.
...
Za pár korun /25.10.11
Drvoštěpské flíčky

Drvoštěpské flíčky

Domácí fleky zapečené se žampiony, pórkem, slaninou a vejci.
Za pár korun /16.11.16
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama