Reklama
Polentové noky
Fotogalerie:

Polentové noky

Kateřina Gajová

Brno
Borůvky můžeme nahradit jakýmkoliv podušeným ovocem.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g polenta instantní
  • med dle chuti
  • 500 ml borůvky
  • trocha agar
  • 100 g sýr ricotta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu uvaříme na hustou kaši‚ osladíme dle chuti medem a necháme vychladnout. Tvoříme noky‚ které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  2. Borůvky (mražené nebo čerstvé) podlijeme kapkou vody a podusíme‚ dokud nezačnou praskat. Rozmačkáme je na omáčku a dosladíme medem. Zdá-li se nám omáčka řídká‚ můžeme ji zahustit agarem nebo škrobem.
  3. Noky podáváme přelité borůvkovou omáčkou a ozdobené ricottou.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso. ...
Za pár korun /23.10.14
Brněnští utopenci

Brněnští utopenci

Nesmějí chybět, když se sejdeme na pivo.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /11.02.13
Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Lenka Mačoková, Brno

Za pár korun /01.07.15
Bramborovo-mrkvové noky

Bramborovo-mrkvové noky

Recept jsem vymyslela sama, manželovi i synovi moc chutnalo.

Jasmína Vrkalová, Brno

Za pár korun /13.07.15
Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku.
Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Balíčky s pórkem a slaninou

Balíčky s pórkem a slaninou

Dají se podávat teplé i studené.

Zdeňka Krásová, Most

Za pár korun /11.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu