Polenta  s uzeninami
Fotogalerie:

Polenta s uzeninami

Hana Bezuchová

Černošice
Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je k sehnání v instantní podobě.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso uzené
  • 2 špekáčky
  • 1 menší brokolice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 400 g polenta instantní
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenká kolečka, pórek očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji vše zlehka orestujeme.
  2. krok2 Maso a špekáčky pokrájíme a přidáme do pánve, směs dozlatova osmažíme.
  3. krok3 Brokolici opláchneme, odkrájíme z ní malé růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu přidáme ke směsi, promícháme a necháme lehce podusit, dokud brokolice a mrkev nezměknou. Dochutíme solí, pepřem a pár kapkami sójové omáčky.
  4. Polentu (kukuřičnou kaši)připravíme samostatně. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme polentu a postupně ji zaléváme vodou, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Lehce osolíme.
  5. Podáváme společně s uzeninovou směsí, a to buď oddělené, nebo ještě před servírováním na talíře všechno smícháme dohromady.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska. Martina Jiroutová, Domažlice
Za pár korun /16.02.16
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Vše můžeme také připravit ve formě na srnčí hřbet.

Alena Pácalová, ...

Za pár korun /18.09.17
Jablkovo-tvarohový nákyp

Jablkovo-tvarohový nákyp

Nákyp by se měl jíst ještě teplý.
Helena Vebrová, Kolín
Za pár korun /14.11.11
Kuřecí guláš se sojovým masem

Kuřecí guláš se sojovým masem

Příjdou si na své milovníci masa i milovníci kytiček.

Martina Nečasová, Rosice u ...

Za pár korun /28.05.13
Petrželové knedlíčky s droždím

Petrželové knedlíčky s droždím

Vývar z králíka je ještě lepší než slepičí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.15
Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Upečeno podle receptu

Veroniky Adámkové z Prahy

Za pár korun /09.01.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama