Reklama
Polenta  s uzeninami
Fotogalerie:

Polenta s uzeninami

Hana Bezuchová

Černošice
Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je k sehnání v instantní podobě.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso uzené
  • 2 špekáčky
  • 1 menší brokolice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 400 g polenta instantní
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenká kolečka, pórek očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji vše zlehka orestujeme.
  2. krok2 Maso a špekáčky pokrájíme a přidáme do pánve, směs dozlatova osmažíme.
  3. krok3 Brokolici opláchneme, odkrájíme z ní malé růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu přidáme ke směsi, promícháme a necháme lehce podusit, dokud brokolice a mrkev nezměknou. Dochutíme solí, pepřem a pár kapkami sójové omáčky.
  4. Polentu (kukuřičnou kaši)připravíme samostatně. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme polentu a postupně ji zaléváme vodou, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Lehce osolíme.
  5. Podáváme společně s uzeninovou směsí, a to buď oddělené, nebo ještě před servírováním na talíře všechno smícháme dohromady.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory. Lenka Mačoková, Brno
Za pár korun /01.07.15
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Když nemáš chuť na maso, dej si ke špenátu tyto skvělé knedlíky.

Petra Malá, ...

Za pár korun /10.03.14
Nudle se zelím

Nudle se zelím

Tento recept pochází z Polska, jako moje teta, od které jsem se ho naučila.

...

Za pár korun /28.04.16
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Na nedělní snídani si občas ráda udělám trochu víc času.

Andrea Jílková, Polička

...
Za pár korun /18.03.16
Nivové taštičky s hruškou

Nivové taštičky s hruškou

Spojení plísňového sýra s ovocem je naprosto fantastické.

Pavla Tvarohová, Praha

Za pár korun /16.03.15
Bramborové válečky  se sýrem

Bramborové válečky se sýrem

Recept přinesl manžel z nějakého občerstvení. Je překvapivě dobrý.
Marta ...
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu