Reklama
Reklama
Polenta  s uzeninami
Fotogalerie:

Polenta s uzeninami

Hana Bezuchová

Černošice
Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je k sehnání v instantní podobě.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g maso uzené
  • 2 špekáčky
  • 1 menší brokolice
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 400 g polenta instantní
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenká kolečka, pórek očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji vše zlehka orestujeme.
  2. krok2 Maso a špekáčky pokrájíme a přidáme do pánve, směs dozlatova osmažíme.
  3. krok3 Brokolici opláchneme, odkrájíme z ní malé růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu přidáme ke směsi, promícháme a necháme lehce podusit, dokud brokolice a mrkev nezměknou. Dochutíme solí, pepřem a pár kapkami sójové omáčky.
  4. Polentu (kukuřičnou kaši)připravíme samostatně. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme polentu a postupně ji zaléváme vodou, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Lehce osolíme.
  5. Podáváme společně s uzeninovou směsí, a to buď oddělené, nebo ještě před servírováním na talíře všechno smícháme dohromady.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou. Kristýna Ambrožová, Třinec
Za pár korun /16.07.16
Zákusek z polenty

Zákusek z polenty

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /11.06.15
Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Místo máku můžeš dát i kmín, sezam nebo sýr.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

...
Za pár korun /20.10.15
Makovec s ořechy

Makovec s ořechy

Aneta Woźnická, Litoměřice

Za pár korun /02.11.18
Kapusťáky

Kapusťáky

Do uvařených brambor můžeš vmíchat nasekané olivy.

Veronika a Martin ...

Za pár korun /07.02.14
Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama