Reklama
Plněný celer se žampiony
Fotogalerie:

Plněný celer se žampiony

Lída Rýdlová

Plzeň
Celer málokdo z nás používá v kuchyni často. A je to škoda, tahle zelenina má šmrnc!
Lída Rýdlová, Plzeň

Ingredience

  • 2 celer
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 cibule
  • 200 g slanina anglická
  • 200 g žampiony
  • 1 vejce
  • 100 ml víno bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Bulvy celeru okrájíme, omyjeme, rozpůlíme a vložíme je do studené osolené vody s citronovou šťávou. Povaříme zhruba 20 minut.
  2. Celer vyjmeme a necháme ho vychladnout. Zatím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plátky pokrájené žampiony. Krátce vše podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  3. Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. Tou pak plníme bulvy.
  4. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme ještě asi 20 minut. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Vývar, v němž se vařil celer, nevyléváme, můžeme ho ponechat jako základ zeleninové polévky nebo omáčky.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červené karbanátky

Červené karbanátky

Červená řepa patří mezi zeleniny s nejvyšším obsahem antioxidantů.
Za pár korun /29.09.15
Zakysané rohlíčky

Zakysané rohlíčky

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Za pár korun /07.02.12
Rybí flamendr

Rybí flamendr

Máme rádi ostřejší jídla a recept na flamendra jsme si upravili na míru. 

Petra ...

Za pár korun /27.02.12
Polévka s celerem

Polévka s celerem

Ozdobíme čerstvými celerovými lístky.

Hana Svatošková, Krnov

Za pár korun /23.08.16
Hašé z mletého masa

Hašé z mletého masa

Jednodušší recept snad ani neexistuje.
Květoslava Šalamonová, Kodaň
Za pár korun /29.12.10
Nakládané buřty s cherry rajčaty

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Zkusila jsem klasické utopence trochu ozvláštnit. Všem to chutnalo a od té doby je ...
Za pár korun /10.09.10
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama