Reklama
Plněný celer se žampiony
Fotogalerie:

Plněný celer se žampiony

Lída Rýdlová

Plzeň
Celer málokdo z nás používá v kuchyni často. A je to škoda, tahle zelenina má šmrnc!
Lída Rýdlová, Plzeň

Ingredience

  • 2 celer
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 cibule
  • 200 g slanina anglická
  • 200 g žampiony
  • 1 vejce
  • 100 ml víno bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Bulvy celeru okrájíme, omyjeme, rozpůlíme a vložíme je do studené osolené vody s citronovou šťávou. Povaříme zhruba 20 minut.
  2. Celer vyjmeme a necháme ho vychladnout. Zatím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plátky pokrájené žampiony. Krátce vše podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  3. Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. Tou pak plníme bulvy.
  4. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme ještě asi 20 minut. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Vývar, v němž se vařil celer, nevyléváme, můžeme ho ponechat jako základ zeleninové polévky nebo omáčky.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní čočková polévka

Pikantní čočková polévka

Netypická, ale lahodná polévka. Radka Faltýnková, Určice
Za pár korun /27.05.13
Chalupářská bašta

Chalupářská bašta

Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová.
Jaroslava Horáková, ...
Za pár korun /15.12.08
Brambory s fazolemi

Brambory s fazolemi

Oblíbené jídlo mého manžela.

Libuše Konířová, Bruntál

Za pár korun /02.06.14
Zapékaný květák se sýrem

Zapékaný květák se sýrem

Děti by tuto dobrotu jedly pořád.

Jana Lhotáková, Soběslav

Za pár korun /31.08.15
Vylepšený kuba

Vylepšený kuba

Podáváme se zelným salátem.

Zdena Hošková, Plzeň


Za pár korun /12.12.15
Pirožky s masem

Pirožky s masem

Miluje je celá naše rodina.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Za pár korun /01.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu