Hradec Králové
Ingredience
- Bramborák
- 1 cuketa
- 2 brambory
- 7 stroužků česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce majoránka
- 2 vejce
- dle potřeby mouka hladká
- 20 ml olej na smažení
- Náplň
- 1 pórek
- 1 balení játra kuřecí
- špetka sůl
- špetka pepř
- dle chuti koření
- 2 lžíce kečup
- 1 lžička omáčka sojová
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- 1 cibule velká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu oloupeme, vybereme houbovitý střed s jádry a zbytek nahrubo nastrouháme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
-
Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vmícháme vajíčka. Nakonec zahustíme hladkou moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky přes celou pánev (z této dávky jsou dva), musí být měkké, asi půl cm silné a propečené. Odložíme je do vyhřáté trouby.
-
Na hlubokou pánev dáme rozehřát máslo s olejem, vložíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
-
Osmažíme dorůžova. Přidáme očištěná a pokrájená játra, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, necháme vyrestovat tekutinu, dochutíme a vmícháme kečup a sójovou omáčku.
-
Bramborák naplníme směsí, přeložíme na půl a servírujeme. Na talíři zdobíme cibulí a syrovou zeleninou.