Reklama
Plněný bramborák pro labužníky
Fotogalerie:

Plněný bramborák pro labužníky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové

Ingredience

  • Bramborák
  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 7 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • dle potřeby mouka hladká
  • 20 ml olej na smažení
  • Náplň
  • 1 pórek
  • 1 balení játra kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti koření
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, vybereme houbovitý střed s jádry a zbytek nahrubo nastrouháme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vmícháme vajíčka. Nakonec zahustíme hladkou moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky přes celou pánev (z této dávky jsou dva), musí být měkké, asi půl cm silné a propečené. Odložíme je do vyhřáté trouby.
  3. Na hlubokou pánev dáme rozehřát máslo s olejem, vložíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  4. Osmažíme dorůžova. Přidáme očištěná a pokrájená játra, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, necháme vyrestovat tekutinu, dochutíme a vmícháme kečup a sójovou omáčku.
  5. Bramborák naplníme směsí, přeložíme na půl a servírujeme. Na talíři zdobíme cibulí a syrovou zeleninou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí nudličky s rýží

Kuřecí nudličky s rýží

Toskánská omáčka udělá z jídla lahůdku. Veronika Poláková, Třeboň
Za pár korun /04.04.16
Chalupářův sen

Chalupářův sen

Je snadný a obsahuje samé dobré věci.

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Za pár korun /17.01.13
Marinované kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky

Kdo má rád sladší chuť, přidá lžíci medu.

Marie Novotná, Pelhřimov

Za pár korun /17.09.16
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Připrav si ji rovnou do zásoby.
Eva Kordíková, Dražejov
Za pár korun /23.05.11
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha
...
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta. Veronika Šímová, Praha
Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1702

Levné dobroty

Je tu nové vydání plné inspirace a chutných receptů na levné dobroty.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama