Reklama
Plněný bramborák pro labužníky
Fotogalerie:

Plněný bramborák pro labužníky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové

Ingredience

  • Bramborák
  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 7 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • dle potřeby mouka hladká
  • 20 ml olej na smažení
  • Náplň
  • 1 pórek
  • 1 balení játra kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti koření
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, vybereme houbovitý střed s jádry a zbytek nahrubo nastrouháme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vmícháme vajíčka. Nakonec zahustíme hladkou moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky přes celou pánev (z této dávky jsou dva), musí být měkké, asi půl cm silné a propečené. Odložíme je do vyhřáté trouby.
  3. Na hlubokou pánev dáme rozehřát máslo s olejem, vložíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  4. Osmažíme dorůžova. Přidáme očištěná a pokrájená játra, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, necháme vyrestovat tekutinu, dochutíme a vmícháme kečup a sójovou omáčku.
  5. Bramborák naplníme směsí, přeložíme na půl a servírujeme. Na talíři zdobíme cibulí a syrovou zeleninou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /22.09.16
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
Plněná kapusta s mletým masem

Plněná kapusta s mletým masem

V zimě máme rádi vydatnější jídla. Kapusta nikdy nezklame.

Markéta Mikulová, Jihlava

...
Za pár korun /07.01.15
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
Brambory se smetanou

Brambory se smetanou

Pochoutka, které určitě ani ty neodoláš.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /24.11.08
Karbanátky z hlívy

Karbanátky z hlívy

Pokud neseženeš hlívu, udělej je ze žampionů.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Za pár korun /10.04.16
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama