Reklama
Plněný bramborák pro labužníky
Fotogalerie:

Plněný bramborák pro labužníky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové

Ingredience

  • Bramborák
  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 7 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • dle potřeby mouka hladká
  • 20 ml olej na smažení
  • Náplň
  • 1 pórek
  • 1 balení játra kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti koření
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, vybereme houbovitý střed s jádry a zbytek nahrubo nastrouháme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vmícháme vajíčka. Nakonec zahustíme hladkou moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky přes celou pánev (z této dávky jsou dva), musí být měkké, asi půl cm silné a propečené. Odložíme je do vyhřáté trouby.
  3. Na hlubokou pánev dáme rozehřát máslo s olejem, vložíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  4. Osmažíme dorůžova. Přidáme očištěná a pokrájená játra, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, necháme vyrestovat tekutinu, dochutíme a vmícháme kečup a sójovou omáčku.
  5. Bramborák naplníme směsí, přeložíme na půl a servírujeme. Na talíři zdobíme cibulí a syrovou zeleninou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená  vřeténka

Zapečená vřeténka

Doporučuji všem tyto skvělé těstoviny. Hana Koptová, Doksy
Za pár korun /09.11.08
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Připraví je snadno i úplný začátečník.
Eva Mikysková, Třebíč
Za pár korun /03.02.10
Banánové lívance

Banánové lívance

Jsou moc dobré, budou se ti dělat boule za ušima.
Irena Ivanova, Ostrava
Za pár korun /03.02.11
Kuřecí překvapení v listovém těstě

Kuřecí překvapení v listovém těstě

Výborná víkendová mňamka.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /12.08.13
Aspiková inspirace

Aspiková inspirace

Na ztuhnutí stačí 1 hodina.

Petra Luňáková, Semily

Za pár korun /27.02.15
Karí špagety

Karí špagety

Oběd, který máš rychle a lacino hotový.
Miroslava Kučerová, Stružinec
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama