Reklama
Reklama
Plněný bramborák pro labužníky
Fotogalerie:

Plněný bramborák pro labužníky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové

Ingredience

  • Bramborák
  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 7 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • dle potřeby mouka hladká
  • 20 ml olej na smažení
  • Náplň
  • 1 pórek
  • 1 balení játra kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti koření
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, vybereme houbovitý střed s jádry a zbytek nahrubo nastrouháme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vmícháme vajíčka. Nakonec zahustíme hladkou moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky přes celou pánev (z této dávky jsou dva), musí být měkké, asi půl cm silné a propečené. Odložíme je do vyhřáté trouby.
  3. Na hlubokou pánev dáme rozehřát máslo s olejem, vložíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  4. Osmažíme dorůžova. Přidáme očištěná a pokrájená játra, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, necháme vyrestovat tekutinu, dochutíme a vmícháme kečup a sójovou omáčku.
  5. Bramborák naplníme směsí, přeložíme na půl a servírujeme. Na talíři zdobíme cibulí a syrovou zeleninou.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné tvarohové papriky

Plněné tvarohové papriky

Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat ...
Za pár korun /15.06.13
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
Vejce plněná lososovou pomazánkou

Vejce plněná lososovou pomazánkou

Jestli přemýšlíš, jaké připravit na Velikonoce jednoduché a rychlé slané ...
Za pár korun /09.04.12
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Zapečená kaše se šunkou

Zapečená kaše se šunkou

Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. ...
Za pár korun /16.01.12
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Moc dobré a rychlé. U nás se po něm vždy zapráší.

Ivana Šindelářová, Chrást

Za pár korun /13.06.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama