Chutnají i studené.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 8 ks větší žampiony
- 120 g nastrouhaný ementál
- 80 g anglická slanina
- 1 menší červená cibule
- dle chuti sůl a černý pepř
- 1 lžička mletá uzená paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z žampionů vykrojíme nožičky a kloboučky oloupeme.
-
Do misky dáme najemno nastrouhaný ementál, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nakrájenou červenou cibuli, přidáme sůl, mletý černý pepř a mletou uzenou papriku. Všechny suroviny pečlivě promícháme.
-
Sýrovou směsí naplníme připravené oloupané žampiony. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a zapékáme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut.