Nejlepší jsou s bramborovou kaší.
Klára Janků, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 10 žampiony
- podle chuti šunka
- 1 měkký sýr
- 100 g eidam
- 2 jarní cibulka
- 1/2 pórek
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky tatarka
- trocha sůl a papř
- 2 vejce
- trocha strouhanka
- 250 g tuk na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme‚ odloupneme nožičky a vnitřek osolíme a opepříme.
-
Na náplň smícháme pokrájené nožičky žampionů‚ šunku‚ měkký sýr‚ najemno nastrouhaný eidam‚ jarní cibulku‚ pórek‚ hořčici a tatarku. Osolíme, opepříme.
-
Žampiony naplníme směsí tak‚ aby byly kulaté. Poté je dvakrát obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a osmažíme.