Reklama
Plněné tvarohové papriky
Fotogalerie:

Plněné tvarohové papriky

Iva Císařová

Hradec Králové
Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat s obyčejným chlebem.
Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 2 paprika zelená
  • 150 g máslo pomazánkové
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka paprika mletá
  • 1-2 stroužky česnek
  • svazek bylinky zelené
  • trochu olej
  • pár krajíčků chléb toastový
  • trocha máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Papriky pokapeme olejem. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a dáme do trouby pod rozpálený gril. Necháme je péct tak dlouho, dokud nezačnou lehce černat a neobjeví se místy puchýřky. Potom je přendáme do hrnce s pokličkou a necháme 5 minut přiklopené.
  2. krok2 Po pěti minutách papriky vyndáme a zbavíme je slupek. Ostrým nožem odstraníme jádřince. Necháme zchladnout.
  3. V misce smícháme pomazánkové máslo a tavený sýr. Pomazánku dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a na závěr vmícháme i nasekanou pažitku.
  4. Stažené a vydlabané papriky naplníme pomazánkou a dáme je na chvíli do lednice ztuhnout. Toasty lehce potřeme máslem a v troubě je dozlatova opečeme.
  5. Ztuhlé papriky nakrájíme na širší plátky a podáváme je na máslových toastech.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulky plněné masem a zelím

Cibulky plněné masem a zelím

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější. Evelína Macharová, ...
Za pár korun /14.08.14
Zelňák

Zelňák

Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna
Za pár korun /08.09.11
Lilek plněný rýžovou směsí

Lilek plněný rýžovou směsí

Místo rýže vyzkoušej například bulgur.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.07.17
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Sytá pochoutka pro větší počet jedlíků.
Pavla Csejteyová, Netolice
Za pár korun /13.10.11
Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama