Reklama
Plněné tvarohové papriky
Fotogalerie:

Plněné tvarohové papriky

Iva Císařová

Hradec Králové
Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat s obyčejným chlebem.
Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 2 paprika zelená
  • 150 g máslo pomazánkové
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka paprika mletá
  • 1-2 stroužky česnek
  • svazek bylinky zelené
  • trochu olej
  • pár krajíčků chléb toastový
  • trocha máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Papriky pokapeme olejem. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a dáme do trouby pod rozpálený gril. Necháme je péct tak dlouho, dokud nezačnou lehce černat a neobjeví se místy puchýřky. Potom je přendáme do hrnce s pokličkou a necháme 5 minut přiklopené.
  2. krok2 Po pěti minutách papriky vyndáme a zbavíme je slupek. Ostrým nožem odstraníme jádřince. Necháme zchladnout.
  3. V misce smícháme pomazánkové máslo a tavený sýr. Pomazánku dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a na závěr vmícháme i nasekanou pažitku.
  4. Stažené a vydlabané papriky naplníme pomazánkou a dáme je na chvíli do lednice ztuhnout. Toasty lehce potřeme máslem a v troubě je dozlatova opečeme.
  5. Ztuhlé papriky nakrájíme na širší plátky a podáváme je na máslových toastech.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové zahřátí

Dýňové zahřátí

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Za pár korun /01.02.18
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Jsem zatím začínající kuchařkou, a tak se nepouštím do příliš složitých a drahých...
Za pár korun /21.07.08
Závin se šunkou s tvarůžky

Závin se šunkou s tvarůžky

Máme spoustu koníčků a na vaření nám mnoho času nezbývá. Ale když už nás mamka ...

Za pár korun /06.03.15
Broskvový kompot

Broskvový kompot

I ve městě sklízíme zlatou úrodičku.
Vlaďka Ježková, Pardubice
Za pár korun /12.12.08
Rychlá pizza bez kynutí

Rychlá pizza bez kynutí

Večeře hotová doslova během chvilky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /03.05.16
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama