Reklama
Plněné tvarohové papriky
Fotogalerie:

Plněné tvarohové papriky

Iva Císařová

Hradec Králové
Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat s obyčejným chlebem.
Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 paprika červená
  • 2 paprika zelená
  • 150 g máslo pomazánkové
  • 3 trojúhelníčky sýr tavený
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka paprika mletá
  • 1-2 stroužky česnek
  • svazek bylinky zelené
  • trochu olej
  • pár krajíčků chléb toastový
  • trocha máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Papriky pokapeme olejem. Rozložíme je na plech s pečicím papírem a dáme do trouby pod rozpálený gril. Necháme je péct tak dlouho, dokud nezačnou lehce černat a neobjeví se místy puchýřky. Potom je přendáme do hrnce s pokličkou a necháme 5 minut přiklopené.
  2. krok2 Po pěti minutách papriky vyndáme a zbavíme je slupek. Ostrým nožem odstraníme jádřince. Necháme zchladnout.
  3. V misce smícháme pomazánkové máslo a tavený sýr. Pomazánku dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a na závěr vmícháme i nasekanou pažitku.
  4. Stažené a vydlabané papriky naplníme pomazánkou a dáme je na chvíli do lednice ztuhnout. Toasty lehce potřeme máslem a v troubě je dozlatova opečeme.
  5. Ztuhlé papriky nakrájíme na širší plátky a podáváme je na máslových toastech.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cuketový závin

Cuketový závin

Každý, kdo ochutnal, chválil. Miriam Prateková, Brno
Za pár korun /27.08.15
Rozinková srdíčka

Rozinková srdíčka

Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví.
Nikola ...
Za pár korun /17.12.12
Naše sekaná

Naše sekaná

Naše oblíbená sekaná.

Hana Jeřábková, Lobodice

Za pár korun /29.08.12
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Večeře ‚‚co dům dá‘‘.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /30.04.16
Pikantní  bílé fazole

Pikantní bílé fazole

Fazole jsou trochu ostřejší, proto nejsou moc vhodné pro děti.
Jarmila Boříková,
...
Za pár korun /16.12.10
Masovo-zelný-štrúdl

Masovo-zelný-štrúdl

Nejvoňavější je, když nám zbude maso z kachny.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /25.02.16
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama