Reklama
Plněné mušličky
Fotogalerie:

Plněné mušličky

Veronika Marková

Český Těšín

Náplň vymýšlím podle obsahu lednice.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 1 vanička paprikovo-rajčatový tvaroh
  • 200 g vysočina
  • 150 g pomazánkové máslo s pažitkou
  • 1 pikantní klobása
  • 2 vejce
  • trocha sezamového semínka
  • trocha mandlových plátků

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vyválíme listové těsto na placku a vykrajujeme sklenicí kolečka. První polovinu koleček naplníme lžičkou tvarohu a přidáme malý kousek salámu.  Druhou polovinu mažeme pomazánkovým máslem a přidáme kousek klobásy.

  2. Kolečka přeložíme na půl a vidličkou přitlačíme okraje. Dáme na plech, pomažeme vejcem, první polovinu sypeme sezamem, druhou mandlemi. Dáme péct do trouby na 150 °C, až zezlátnou.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru.  Kamila ...
Za pár korun /17.11.14
Zelné listy plněné houbami

Zelné listy plněné houbami

Připravuji je spíš při slavnostních příležitostech, výhodou je, že se dají udělat ...

Za pár korun /03.03.16
Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido.

Květa Hošková, Vratimov

Za pár korun /29.09.13
Zadělávané dršťky s pórkem

Zadělávané dršťky s pórkem

Kdo má dršťky rád, pošmákne si.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu