Reklama
Plněné kapustové listy
Fotogalerie:

Plněné kapustové listy

Eva Smičková

Prostějov

Naše rodina si na nich vždy pochutná.

Eva Smičková, Prostějov

Ingredience

  • 1 kapusta
  • sůl podle potřeby
  • 500 g kuřecí nebo krůtí prsa
  • 2 ks mrkev
  • trocha pepře a papriky
  • 1 vejce
  • 70-80 g tvrdý sýr
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 125 ml bílé víno
  • 100 ml smetana
  • 1-2 lžíce solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty povaříme v osolené vodě. Maso pomeleme, přidáme 2/3 nastrouhané mrkve, koření, vejce, sůl, strouhaný sýr a zamícháme.

  2. Tvoříme kuličky, které balíme do listů. Můžeme je sepnout párátkem.

  3. Při 180 °C je pak pečeme 45 minut. Zatím připravíme omáčku: do vývaru přidáme zbytek mrkve a vaříme asi deset minut. Pak vmícháme i víno se smetanou a solamylem a povaříme ještě tři minuty.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod. Dana Fedorová, Žulová
Za pár korun /27.09.15
Sekané „sopky“

Sekané „sopky“

Vypadají úžasně a jsou moc dobré.

Lenka Feiglová, Kdyně

Za pár korun /26.11.13
Jarní tvarohový koláč s nivou

Jarní tvarohový koláč s nivou

Jako večeře ideální – žádná složitá příprava, dostupné suroviny a nic ...

Za pár korun /05.03.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Na posypání je dobrá i pikantnější niva.

Alena Widimská, Olomouc

Za pár korun /13.04.16
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
Sýrové hrudky s pažitkou

Sýrové hrudky s pažitkou

Netradiční chuťovky pohostí návštěvu.
Jana Severová, 
Ústí nad Labem
Za pár korun /19.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu