Reklama
Plněné cibule
Fotogalerie:
 

Plněné cibule

Petra Zelenková

Příbram
Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 cibule velká
  • 200 g párky
  • 250 g slanina anglická
  • špetka pepř bílý
  • špetka sůl
  • 1 smetana zakysaná
  • 150 g sýr strouhaný
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibule oloupeme a podélně překrojíme. Odlupujeme cibulové mističky. Když začnou být příliš malé, necháme zbytek cibule v celku. Všechny zbytky najemno nasekáme.
  2. krok2 Párky oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené uzeniny vložíme do pánve. Necháme rozškvařit a přidáme nasekanou cibuli. Chvíli všechno společně restujeme.
  3. krok3 Cibulové mističky uvnitř opepříme, osolíme, na dno vložíme lžíci zakysané smetany a zbytek mističky doplníme masovou směsí. Nakonec ještě vršek zasypeme nastrouhaným sýrem.
  4. krok4
    Plech potřeme olejem a naskládáme na něj naplněné misky. Zapečeme je v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako příloha se hodí zeleninový salát.
     
    TIP: Víš, že cibule má příznivý vliv na trávicí trakt. Posiluje žaludek a střeva, zlepšuje trávení potravy, stimuluje produkci žluče a žaludečních šťáv.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.    Anna Šebelová, Ústí nad Labem
Za pár korun /27.02.15
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Můžeme ji podávat jako sytý hlavní chod.
Martina Slámová, Karviná
Za pár korun /23.09.09
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
Salám s malými rajčátky

Salám s malými rajčátky

Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.

Larisa ...

Za pár korun /25.01.13
Plněný závin s vejci a cibulkou

Plněný závin s vejci a cibulkou

Rychlý závin, dá se podávat místo chlebíčků.

Lída Guk, Pelhřimov 

Za pár korun /06.03.16
Rychlé karbanátky

Rychlé karbanátky

Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného ...
Za pár korun /03.10.08
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama