Reklama
Plněné cibule
Fotogalerie:
 

Plněné cibule

Petra Zelenková

Příbram
Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 cibule velká
  • 200 g párky
  • 250 g slanina anglická
  • špetka pepř bílý
  • špetka sůl
  • 1 smetana zakysaná
  • 150 g sýr strouhaný
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibule oloupeme a podélně překrojíme. Odlupujeme cibulové mističky. Když začnou být příliš malé, necháme zbytek cibule v celku. Všechny zbytky najemno nasekáme.
  2. krok2 Párky oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené uzeniny vložíme do pánve. Necháme rozškvařit a přidáme nasekanou cibuli. Chvíli všechno společně restujeme.
  3. krok3 Cibulové mističky uvnitř opepříme, osolíme, na dno vložíme lžíci zakysané smetany a zbytek mističky doplníme masovou směsí. Nakonec ještě vršek zasypeme nastrouhaným sýrem.
  4. krok4
    Plech potřeme olejem a naskládáme na něj naplněné misky. Zapečeme je v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako příloha se hodí zeleninový salát.
     
    TIP: Víš, že cibule má příznivý vliv na trávicí trakt. Posiluje žaludek a střeva, zlepšuje trávení potravy, stimuluje produkci žluče a žaludečních šťáv.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek. Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
Masovo-zelný-štrúdl

Masovo-zelný-štrúdl

Nejvoňavější je, když nám zbude maso z kachny.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /25.02.16
„Vohrnouše“

„Vohrnouše“

Krajové pečivo z oblasti Berounska. Název je od zahrnutého okraje.
Monika ...
Za pár korun /31.01.11
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Dají se jíst teplé hned po upečení, ale dobré jsou i zastudena. 

Anna ...

Za pár korun /09.03.16
 

Nejnovější

Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...
Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
Piškotové makronky

Piškotové makronky

Rychlovka, která potěší. Kakao by mělo být pravé, nikoli instantní.

Míša Srncová, ...

Sladký život /05.12.16
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Můžete vykrajovat i jiné tvary.

Pavla Lukačovičová, Stráž nad Nežárkou

Sladký život /04.12.16
Kokosové kuličky s ananasem

Kokosové kuličky s ananasem

Na Vánoce, na silvestra, na oslavy, vždy sklízí úspěch...

Tereza ...

Sladký život /04.12.16
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Zkus si také vytvořit za pomoci formiček nejrůznější čokoládové tvary. Děti to ...

Sladký život /04.12.16
Mramorová hnízda

Mramorová hnízda

Oblíbené cukroví s likérovou náplní.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /04.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama