Reklama
Plněné brambory se šunkou
Fotogalerie:

Plněné brambory se šunkou

Jana Pařízková

Třeboň
Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana Pařízková, Třeboň

Ingredience

  • 8 brambory
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce smetana
  • 150 g sýr tvrdý
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g šunka
  • dle chuti pažitka
  • na ozdobu cibulová nať
  • na ozdobu rajčata cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme kartáčkem a dáme péct do trouby asi na 45–60 minut, podle velikosti. Po upečení je podélně rozřízneme a vydlabeme pomocí lžičky střed.
  2. Bramborovou hmotu vidličkou rozmačkáme a utřeme s máslem, smetanou a sýrem. Směs osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a pažitku.
  3. Vydlabané brambory naplníme směsí a dáme je zapéct asi na 15 minut.
  4. Brambory podáváme horké, ozdobené natí z jarní cibulky a kouskem rajčete.

    TIP: Místo tvrdého strouhaného sýra zvýrazni chuť brambor brynzou nebo nivou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
Bílé fazole v chilli

Bílé fazole v chilli

Rychlý a levný recept na dobrou večeři.
Rudolf Kristl, Havířov
Za pár korun /19.11.08
Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice
Za pár korun /02.02.10
Slaná bábovka

Slaná bábovka

Určitě potěší všechny masožravce.
Ivana Kolenáková, Kozlov
Za pár korun /17.03.10
Aspikové misky

Aspikové misky

Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem...
Za pár korun /08.09.11
Květákový koláč

Květákový koláč

Jedna z našich oblíbených večeří.

Jolana Vítková, Litvínov

Za pár korun /31.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu