Ingredience
- 8 brambory
- 2 lžíce máslo
- 4 lžíce smetana
- 150 g sýr tvrdý
- špetka sůl
- špetka pepř
- 150 g šunka
- dle chuti pažitka
- na ozdobu cibulová nať
- na ozdobu rajčata cherry
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme péct do trouby asi na 45–60 minut, podle velikosti. Po upečení je podélně rozřízneme a vydlabeme pomocí lžičky střed.
-
Bramborovou hmotu vidličkou rozmačkáme a utřeme s máslem, smetanou a sýrem. Směs osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a pažitku.
-
Vydlabané brambory naplníme směsí a dáme je zapéct asi na 15 minut.
-
Brambory podáváme horké, ozdobené natí z jarní cibulky a kouskem rajčete.
TIP: Místo tvrdého strouhaného sýra zvýrazni chuť brambor brynzou nebo nivou.