Reklama
Plněné brambory
Fotogalerie:

Plněné brambory

Kateřina Nová

Havířov

Dají se připravit i jako pohoštění pro návštěvu. Na talíři vypadají moc hezky, a když k nim přidáš misku zeleninového salátu, určitě budeš mít úspěch.

Kateřina Nová, Havířov

Ingredience

  • Ingredience
  • 6 větších brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 100 g šunka nebo měkký salám
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 lžička sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • na vymazání tuk

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Pak je rozkrojíme na půlky a vydlabeme. Na spodní straně je trochu seřízneme, aby pěkně „stály“.

  3. krok3

    Vydlabané zbytky brambor nakrájíme na kousky. Papriky a šunku nebo salám nakrájíme na kostičky a smícháme s bramborami.

  4. krok4

    Vše smícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směsí naplníme vydlabané půlky neoloupaných brambor.

  5. Naplněné brambory naskládáme vedle sebe do vymazané zapékací misky a asi 20 minut zapečeme v troubě. Podáváme teplé.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkev s jarní cibulkou

Mrkev s jarní cibulkou

Výborné k masu nebo jen tak k zakousnutí. Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /29.08.15
Plněné kapustové listy

Plněné kapustové listy

Naše rodina si na nich vždy pochutná.

Eva Smičková, Prostějov

Za pár korun /03.07.15
Dušená krkovice na zelenině

Dušená krkovice na zelenině

K tomuto šťavnatému masu podávám obvykle vařenou rýži.

Lenka Kantorová, Ronov nad ...

Za pár korun /09.02.13
Netradiční palačinky

Netradiční palačinky

Smažené překvapení schované v trojobalu.
Milada Lapšanská, Soběslav
Za pár korun /29.12.10
Tlačenkové řízečky

Tlačenkové řízečky

Z domácí tlačenky bývají o něco lepší.
Vladimíra Molková, Hladké Životice
...
Za pár korun /10.09.10
Karbanátky v pitě

Karbanátky v pitě

Smažené mleté maso a čerstvá zelenina je pro mě úžasná kombinace. Malé ...
Za pár korun /21.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu