Ingredience
- 10 brambory
- 1 vejce
- kmín
- strouhanka
- 500 g maso vepřové mleté
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vybereme si větší brambory‚ které dobře opláchneme, oloupeme a vydlabeme vnitřek. Já na vydlabávání používám speciálni vrtáček, který jsem dostala od babičky. Ale je možné koupit škrabku na brambory se špičkou, kterou se také dá vyvrtat do brambory díra.
-
Připravíme si mleté maso‚ které okořeníme‚ osolíme‚ přidáme vajíčko a strouhanku (rozhodně méně, než se dává do sekané). Brambory naplníme mletým masem‚ uložíme na plech‚ osolíme‚ posypeme kmínem‚ případně kořením. Když nám zbyde maso, vytvarujeme malé válečky a dáme je péct k bramborám. Také vnitřky, které vyndáme z brambor, přidáme na plech a upečeme. Brambory pokapeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Jestli je brambora měkká, poznáme nejlépe, když ji ochutnáme.