Reklama
Plněné brambory
Fotogalerie:

Plněné brambory

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné brambory podáváme se zeleninou, já k nim mám nejraději zelný salát s křenem. Hodí se i tatarská omáčka nebo jakýkoliv dresink podle chuti.
Alžběta Mandriková, Stříbro

Ingredience

  • 10 brambory
  • 1 vejce
  • kmín
  • strouhanka
  • 500 g maso vepřové mleté

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vybereme si větší brambory‚ které dobře opláchneme, oloupeme a vydlabeme vnitřek. Já na vydlabávání používám speciálni vrtáček, který jsem dostala od babičky. Ale je možné koupit škrabku na brambory se špičkou, kterou se také dá vyvrtat do brambory díra.
  2. krok2
    Připravíme si mleté maso‚ které okořeníme‚ osolíme‚ přidáme vajíčko a strouhanku (rozhodně méně, než se dává do sekané). Brambory naplníme mletým masem‚ uložíme na plech‚ osolíme‚ posypeme kmínem‚ případně kořením. Když nám zbyde maso, vytvarujeme malé válečky a dáme je péct k bramborám. Také vnitřky, které vyndáme z brambor, přidáme na plech a upečeme. Brambory pokapeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Jestli je brambora měkká, poznáme nejlépe, když ji ochutnáme.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu Anny Douškové z Holic
Za pár korun /12.01.18
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy.

Eva Svátková, Žatec

Za pár korun /03.04.16
Nepečené ořechové kuličky

Nepečené ořechové kuličky

Nepečené cukroví mám nejraději a ořechové kuličky jsou výborné!
Martina Kubálková,...
Za pár korun /13.12.08
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Zelný bramborák z trouby

Zelný bramborák z trouby

Miluji recepty, ve kterých se vše smíchá, dá do pekáče, strčí se do trouby a je ...

Za pár korun /10.11.17
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama