Plněná sekaná
Fotogalerie:

Plněná sekaná

Lenka Kudlová

Kuřim
Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou.
Lenka Kudlová, Kuřim

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 2 ks rohlík starší
  • mléko dle potřeby
  • 200 g listový špenát
  • 5 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • majoránka dle chuti
  • dle chuti muškátový oříšek
  • strouhanka dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Tři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso smícháme v misce s 2 vejci a nakrájenými rohlíky namočenými v mléce (přebytečné mléko vymačkáme). Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a nastrouhaným muškátovým oříškem. Zahustíme strouhankou.
  2. Půl směsi dáme do formy na chlebíček, poklademe špenátem, vařenými vejci a pak druhou půlkou masové směsi. Pečeme přibližně hodinu při 180 °C. Podáváme nejlépe s bramborem a nebo s chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťáva z borůvek a malin

Šťáva z borůvek a malin

Můj tip, jak spotřebovat bohatou úrodu. Miluše Andrlová, Choceň
Za pár korun /21.08.15
Paštika z vepřových jater

Paštika z vepřových jater

Chutná stejně jako paštika z husích jater.
Tereza Šádková, Hradec Králové
...
Za pár korun /17.02.10
Zákusek z polenty

Zákusek z polenty

Příprava polenty je velice jednoduchá.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /11.06.15
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Tato omáčka se vaří na Olomoucku a podává se s tence nakrájeným chlebem.
...
Za pár korun /25.10.11
Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat.

...
Za pár korun /24.05.17
Hlívový segedín

Hlívový segedín

Hlíva ústřičná je velmi zdravá na srdce a celý oběhový systém.

Hana ...

Za pár korun /29.04.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama