Reklama
Plněná paprika po čínsku
Fotogalerie:
 

Plněná paprika po čínsku

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 250 g mleté hovězí maso
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule malá
  • 50 g pórek
  • 1 vejce
  • 150 ml červené víno
  • 6 lžic sojová omáčka
  • sůl, cukr, pepř
  • olej
  • škrob
  • 2 ks paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V misce smícháme mleté maso, vejce, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce červeného vína, nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, prolisovaný česnek, špetku pepře a podle chuti přidáme sůl.
  2. krok2 Papriky opláchneme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena.
  3. krok3 Papriky naplníme připravenou směsí a na horkém oleji je pomalu smažíme nejprve masem dolů.
  4. krok4 Po několika minutách papriky obrátíme, do pánve přidáme zbylé víno, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
  5. krok5 Hotové papriky vyjmeme, šťávu v pánvi zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody a přivedeme k varu. Šťávu dochutíme sojovou omáčkou, cukrem, případně dosolíme a přelijeme ji na papriky.
    Podáváme nejlépe s rýží.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žemlovka

Žemlovka

Rodina neholduje tradiční ‚‚zemlbábě‘‘, proto jsem vymyslela svůj recept. ...
Za pár korun /02.07.09
Žemlovka na slano

Žemlovka na slano

Nezvyklé, ale moc dobré.

Michaela Pavlačková, Havířov

Za pár korun /23.09.12
Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
Ředkvičková dobrůtka

Ředkvičková dobrůtka

Nejvíc nám chutná s celozrnným pečivem.

Jarmila Výskalová, Poruba

Za pár korun /24.03.15
Kynuté chuťovky z batátů

Kynuté chuťovky z batátů

Batáty jsou sladké brambory, které koupíš např. v Kauflandu.

Libuše Choutková, ...

Za pár korun /28.04.15
Čína po našem

Čína po našem

Nejlepší je s rýží smíchanou s trochou pohanky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu