Reklama
Plněná paprika po čínsku
Fotogalerie:
 

Plněná paprika po čínsku

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 250 g mleté hovězí maso
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule malá
  • 50 g pórek
  • 1 vejce
  • 150 ml červené víno
  • 6 lžic sojová omáčka
  • sůl, cukr, pepř
  • olej
  • škrob
  • 2 ks paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V misce smícháme mleté maso, vejce, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce červeného vína, nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, prolisovaný česnek, špetku pepře a podle chuti přidáme sůl.
  2. krok2 Papriky opláchneme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena.
  3. krok3 Papriky naplníme připravenou směsí a na horkém oleji je pomalu smažíme nejprve masem dolů.
  4. krok4 Po několika minutách papriky obrátíme, do pánve přidáme zbylé víno, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
  5. krok5 Hotové papriky vyjmeme, šťávu v pánvi zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody a přivedeme k varu. Šťávu dochutíme sojovou omáčkou, cukrem, případně dosolíme a přelijeme ji na papriky.
    Podáváme nejlépe s rýží.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci v omáčce

Utopenci v omáčce

Vynikající s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Monika Kupcová, Olomouc
Za pár korun /11.11.12
Mrkvičkové placičky

Mrkvičkové placičky

Jsou vynikající s česnekovým dipem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /03.04.16
Lilek s mozzarellou

Lilek s mozzarellou

Je typický pro řeckou kuchyni.

Barbora Zavřelová, Zábřeh


Za pár korun /17.10.15
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
Omáčka z mangoldu a cukety

Omáčka z mangoldu a cukety

Nejlepší je s těstovinami.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /03.04.14
Tyčinky se sezamem

Tyčinky se sezamem

Někdy přidávám i trochu pálivé papriky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.11.13
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama