Paprika plněná mletým hovězím masem s červeným vínem.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 250 g mleté hovězí maso
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule malá
- 50 g pórek
- 1 vejce
- 150 ml červené víno
- 6 lžic sojová omáčka
- sůl, cukr, pepř
- olej
- škrob
- 2 ks paprika červená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V misce smícháme mleté maso, vejce, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce červeného vína, nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, prolisovaný česnek, špetku pepře a podle chuti přidáme sůl.
-
Papriky opláchneme, podélně rozpůlíme a odstraníme semena.
-
Papriky naplníme připravenou směsí a na horkém oleji je pomalu smažíme nejprve masem dolů.
-
Po několika minutách papriky obrátíme, do pánve přidáme zbylé víno, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
-
Hotové papriky vyjmeme, šťávu v pánvi zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství studené vody a přivedeme k varu. Šťávu dochutíme sojovou omáčkou, cukrem, případně dosolíme a přelijeme ji na papriky.
Podáváme nejlépe s rýží.