Reklama
Plěné zelné listy
Fotogalerie:

Plěné zelné listy

Jana Gajdošová

Teplá
Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti za tvůj čas odmění chutí!
Jana Gajdošová, Teplá

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 300 g slanina anglická
  • 2 lžíce ocet
  • 4 sáčky rýže
  • 1 cibule
  • 1 zelí hlávkové
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 kečup

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opatrně vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí uvaříme na páře. Je lepší dát ho do utěrky‚ aby se lépe vyndávalo. Průběžně odlupujeme měkké listy. Smícháme mleté maso‚ nakrájenou slaninu‚ rozmačkaný česnek‚ sůl‚ pepř‚ na oleji osmaženou cibulku s mletou paprikou a spařenou rýží. Touto směsí naplníme zelné listy.
  2. Svaříme si 2 l vody s kečupem a octem. Na pařáček položíme zbylé listy‚ na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí. Zalijeme vše vodou s kečupem‚ přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Bramboračka s pórkem

Bramboračka s pórkem

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám ...

Za pár korun /06.08.12
Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Receptů na chutné a hlavně na přípravu nenáročné pohoštění pro ...
Za pár korun /16.12.10
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Mrkvičkové placičky

Mrkvičkové placičky

Jsou vynikající s česnekovým dipem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /03.04.16
Nakládaný zrající sýr

Nakládaný zrající sýr

Chutná nám také s česnekem nebo čerstvým křenem.
Vlaďka Pourová, Praha
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...
Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sněhové peřinky v krému

Sněhové peřinky v krému

Noky dáme na talíř s krémem a ozdobíme karamelem.

Romana Rubášová, Klatovy

...
Sladký život /23.04.17
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Před podáváním dobře vychladíme.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Sladký život /23.04.17
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama