Reklama
Plěné zelné listy
Fotogalerie:

Plěné zelné listy

Jana Gajdošová

Teplá
Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti za tvůj čas odmění chutí!
Jana Gajdošová, Teplá

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 300 g slanina anglická
  • 2 lžíce ocet
  • 4 sáčky rýže
  • 1 cibule
  • 1 zelí hlávkové
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 kečup

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opatrně vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí uvaříme na páře. Je lepší dát ho do utěrky‚ aby se lépe vyndávalo. Průběžně odlupujeme měkké listy. Smícháme mleté maso‚ nakrájenou slaninu‚ rozmačkaný česnek‚ sůl‚ pepř‚ na oleji osmaženou cibulku s mletou paprikou a spařenou rýží. Touto směsí naplníme zelné listy.
  2. Svaříme si 2 l vody s kečupem a octem. Na pařáček položíme zbylé listy‚ na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí. Zalijeme vše vodou s kečupem‚ přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čalamáda z gigant kedluben

Čalamáda z gigant kedluben

Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud ...
Za pár korun /12.12.08
Pangasius se salátem z bramborových plátků

Pangasius se salátem z bramborových plátků

Salát mícháme opatrně. Lepší bude uleželý.

Růžena Strnadová, Karlovy Vary


Za pár korun /14.12.15
Kapusta s klobásou

Kapusta s klobásou

Je to klasika. Když v zimě nemám dobrý nápad, co udělat k obědu, sáhnu po kapustě. ...

Za pár korun /03.03.15
Lívanečky s uzeninou

Lívanečky s uzeninou

Připraveno podle receptu

Beáty Kadlecové z Opavy

Za pár korun /08.02.18
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

K mým oblíbeným zálibám patří zavařování. Ráda steriluji zeleninu, protože je ...
Za pár korun /19.11.08
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /07.05.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama