Reklama
Plěné zelné listy
Fotogalerie:

Plěné zelné listy

Jana Gajdošová

Teplá
Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti za tvůj čas odmění chutí!
Jana Gajdošová, Teplá

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 300 g slanina anglická
  • 2 lžíce ocet
  • 4 sáčky rýže
  • 1 cibule
  • 1 zelí hlávkové
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 kečup

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opatrně vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí uvaříme na páře. Je lepší dát ho do utěrky‚ aby se lépe vyndávalo. Průběžně odlupujeme měkké listy. Smícháme mleté maso‚ nakrájenou slaninu‚ rozmačkaný česnek‚ sůl‚ pepř‚ na oleji osmaženou cibulku s mletou paprikou a spařenou rýží. Touto směsí naplníme zelné listy.
  2. Svaříme si 2 l vody s kečupem a octem. Na pařáček položíme zbylé listy‚ na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí. Zalijeme vše vodou s kečupem‚ přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Zapečený květák s uzeninou a sýrem

Pokud k této dobrotě přidáš salát z čerstvé zeleniny, získáš skvělý ...
Za pár korun /27.05.14
Kuřecí indická polévka

Kuřecí indická polévka

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Terezie Vachová, Praha

Za pár korun /30.03.13
Játra na slanině

Játra na slanině

Je to manželovo oblíbené jídlo. Hlavní výhodou je jeho cena.

Květa Horáčková, ...

Za pár korun /18.02.14
Filé s kuskusem

Filé s kuskusem

Dietní, chutné a rychlé.
Iva Semotánová, Kamenice nad Lipou
Za pár korun /03.10.08
Sýrové rizolety

Sýrové rizolety

Ráda si vymýšlím neobvyklé kombinace a tyhle palačinky se povedly. 

Věra ...

Za pár korun /16.01.17
Vepřová játra se slaninou

Vepřová játra se slaninou

Můžeš dochutit trochou sójové omáčky.

Anna Hrušková, Praha

Za pár korun /19.01.16
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama