Reklama
Reklama
Plěné zelné listy
Fotogalerie:

Plěné zelné listy

Jana Gajdošová

Teplá
Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti za tvůj čas odmění chutí!
Jana Gajdošová, Teplá

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 300 g slanina anglická
  • 2 lžíce ocet
  • 4 sáčky rýže
  • 1 cibule
  • 1 zelí hlávkové
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 kečup

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opatrně vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí uvaříme na páře. Je lepší dát ho do utěrky‚ aby se lépe vyndávalo. Průběžně odlupujeme měkké listy. Smícháme mleté maso‚ nakrájenou slaninu‚ rozmačkaný česnek‚ sůl‚ pepř‚ na oleji osmaženou cibulku s mletou paprikou a spařenou rýží. Touto směsí naplníme zelné listy.
  2. Svaříme si 2 l vody s kečupem a octem. Na pařáček položíme zbylé listy‚ na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí. Zalijeme vše vodou s kečupem‚ přikryjeme poklicí a vaříme asi hodinu.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nádivka z kuřecích jater

Nádivka z kuřecích jater

Podáváme ji samostatně nebo s pečeným kuřetem. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /03.04.15
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
Kuřecí quiche se špenátem

Kuřecí quiche se špenátem

Veronika Klučková, Český Těšín

Za pár korun /12.02.18
Filé s kuskusem

Filé s kuskusem

Dietní, chutné a rychlé.
Iva Semotánová, Kamenice nad Lipou
Za pár korun /03.10.08
Vegetariánské tvarohové karbanátky s přílohou

Vegetariánské tvarohové karbanátky s přílohou

Toto vegetariánské jídlo chutná naprosto všem. Je velmi chutné a můžete si ho dobře ...

Za pár korun /24.08.13
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama