Chutnají hlavně k pivu – přidej hodně cibule.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 7 koleček tvarůžků
- 100 ml smetany na vaření
- 1 cibule
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- trochu strouhanky
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Tvarůžky nastrouháme (jestliže jsou hodně měkké, stačí je rozmačkat vidličkou), zalijeme smetanou, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mleté maso. Tuto směs důkladně rukou promícháme.
-
2. Směs necháme několik hodin v chladu uležet, nejlépe přes noc. Druhý den rozmícháme do směsi vejce a tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
-
3. Smažíme na oleji nebo pečeme nasucho v troubě na vymazaném plechu.