Reklama
Placičkové jednohubky
Fotogalerie:

Placičkové jednohubky

Jarmila Pokorná

Blansko
Chutnají teplé i studené. Je to takové milé a netradiční pohoštění pro návštěvu. K čaji i k vínu.
Jarmila Pokorná, Blansko

Ingredience

  • 800 g brambory vařené
  • 200 g mouka polohrubá
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 40 g parmezán
  • svazek petrželka
  • 4 lžíce sádlo
  • na ozdobu rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vařené brambory (nejlépe den předem) nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Přidáme polohrubou mouku, rozšlehaná vejce, sůl, parmazán a nakonec jemně posekanou petrželku.
  3. Rukama zpracujeme těsto, které vyválíme na placku silnou asi 7 mm. Pomocí vykrajovátka tvoříme malá kolečka.
  4. Placičky smažíme na sádle z obou stran dozlatova.
  5. Na každou placičku napíchneme cherry rajčátko a vytvoříme tak netradiční chutné jednohubky.

    TIP: Placičky po usmažení necháme okapat z přebytečného tuku. Pozor na přesolení, parmazán je již slaný.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grapefruitový salát

Grapefruitový salát

Vitaminová bomba, která u nás nesmí na Štědrý večer chybět. Skvělý je se zmrzlinou. ...
Za pár korun /08.02.12
Uzené kousky na kopru

Uzené kousky na kopru

Koprová nať dodá jídlu jedinečnou chuť.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.15
Brambory se zelím a salámem

Brambory se zelím a salámem

Každý, kdo ochutnal, byl mile překvapen.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Za pár korun /17.03.10
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Vepřové na pórku s bramboráčky

Vepřové na pórku s bramboráčky

Jednoduché jídlo, na kterém si každý pochutná.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Za pár korun /14.03.13
Jatýrka v jarní zelenině

Jatýrka v jarní zelenině

Příprava je rychlá a snadná, svěží barvy na talíři jsou ideální pro jarní...
Za pár korun /31.08.12
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama