Reklama
Pivní bramborová polévka
Fotogalerie:

Pivní bramborová polévka

Richard Vokoun

Odry
Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
Richard Vokoun, Odry

Ingredience

  • 5 brambory
  • trocha kmín
  • 250 ml pivo
  • 1,5 l voda
  • 200 g brynza
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu bylinky zelené
  • 1 lžíce máslo
  • 2 krajíce chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl a dáme vařit do 1,5 l vody asi na 15 minut.
  2. Mezitím připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla.
  3. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo.
  4. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme vařit na mírný stupeň asi 10 minut.
  5. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s kostičkami smaženého chleba.

    TIP: Pivo Kozel má pro bramborovou pivní polévku tu správnou chuť.
    Můžeš přidat česnek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Tato zdravá a levná pochoutka se dá jíst buď jako samostatné jídlo, nebo jako ...
Za pár korun /17.03.10
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...

Za pár korun /18.03.12
Horácká zelňačka

Horácká zelňačka

Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa.
Jana Kučerová, Praha
Za pár korun /03.02.11
Sýrový speciál

Sýrový speciál

Maso nesmí být vysušené.

Lucie Kafková, Praha 

Za pár korun /16.11.16
Bochánky s kukuřicí

Bochánky s kukuřicí

Měly by být opečené dokřupava.

Klára Šimečková, Jablonec

Za pár korun /18.11.13
Zapečené rajčatové brambory

Zapečené rajčatové brambory

Příjemná obměna klasických zapečených brambor tě jistě překvapí.

Martina ...

Za pár korun /03.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu