Reklama
Pivní bramborová polévka
Fotogalerie:

Pivní bramborová polévka

Richard Vokoun

Odry
Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
Richard Vokoun, Odry

Ingredience

  • 5 brambory
  • trocha kmín
  • 250 ml pivo
  • 1,5 l voda
  • 200 g brynza
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu bylinky zelené
  • 1 lžíce máslo
  • 2 krajíce chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl a dáme vařit do 1,5 l vody asi na 15 minut.
  2. Mezitím připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla.
  3. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo.
  4. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme vařit na mírný stupeň asi 10 minut.
  5. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s kostičkami smaženého chleba.

    TIP: Pivo Kozel má pro bramborovou pivní polévku tu správnou chuť.
    Můžeš přidat česnek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra na smetaně

Kuřecí játra na smetaně

Hodí se k nim rýže. Lucie Maňáková, Praha
Za pár korun /11.03.16
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Řízek v hráškovém těstíčku

Řízek v hráškovém těstíčku

Vepřový řízek smažený ve vaječném těstíčku s hráškem.

Pavel Štrougal, Krásné ...

Za pár korun /29.02.12
Drvoštěpské flíčky

Drvoštěpské flíčky

Domácí fleky zapečené se žampiony, pórkem, slaninou a vejci.
Za pár korun /16.11.16
Smetanová žemlovka

Smetanová žemlovka

Babička mi vždycky horkou žemlovku na talíři polila máslem. Já místo toho dávám ...
Za pár korun /22.12.10
Fazolový hrnec

Fazolový hrnec

Luštěniny by se měly jíst alespoň jednou týdně. Vyzkoušej tento recept.
Iva ...
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama