Reklama
Pivní bramborová polévka
Fotogalerie:

Pivní bramborová polévka

Richard Vokoun

Odry
Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
Richard Vokoun, Odry

Ingredience

  • 5 brambory
  • trocha kmín
  • 250 ml pivo
  • 1,5 l voda
  • 200 g brynza
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu bylinky zelené
  • 1 lžíce máslo
  • 2 krajíce chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl a dáme vařit do 1,5 l vody asi na 15 minut.
  2. Mezitím připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla.
  3. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo.
  4. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme vařit na mírný stupeň asi 10 minut.
  5. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s kostičkami smaženého chleba.

    TIP: Pivo Kozel má pro bramborovou pivní polévku tu správnou chuť.
    Můžeš přidat česnek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Koláč s kuřecím masem a švestkami

Koláč s kuřecím masem a švestkami

Kombinace se sušenými švestkami je skutečně vynikající. Lucie Blahová, Slavičín
Za pár korun /13.06.13
Falešné lasagne

Falešné lasagne

Zkuste jednodušší variantu mého přítele.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /22.07.14
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Můžeme ji posypat zelenou cibulkou.

Milada Hlavová, Praha

Za pár korun /29.03.16
Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /01.08.15
Játra na slanině

Játra na slanině

Je to manželovo oblíbené jídlo. Hlavní výhodou je jeho cena.

Květa Horáčková, ...

Za pár korun /18.02.14
Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama