Výborná pochoutka k vínu, všem návštěvám vždycky moc chutnají.
Kristýna Boráková, Vsetín
Ingredience
- 1 listové těsto
- trocha hladké mouky na vál
- 1 vejce
- 1 hrnek jemně mleté pistácie
- 2-3 lžíce hnědý cukr
- trocha cukru moučky na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník. Mleté pistácie smícháme s hnědým cukrem.
-
Těsto potřeme rozšleha-ným vejcem a pak na ně rovnoměrně rozetřeme pistáciovou směs. Těsto svineme jako závin a ostrým nožem nakrájíme malé roládky široké přibližně 1–1,5 cm. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme při teplotě 170 °C. Před podáváním jemně pocukrujeme.