Reklama
Pirožky s masem
Fotogalerie:

Pirožky s masem

Natalija Šuněvičová

Chomutov

Miluje je celá naše rodina.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Ingredience

  • 1/2 hrnku mléko nebo voda
  • 15 g droždí
  • 1 lžíce cukr
  • 2 hrnky hladká mouka
  • 1/4 lžičky sůl
  • 2 lžíce olej
  • 1 vejce
  • 300 g mleté maso
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a hrstku mouky a necháme  vzejít kvásek. Hmota by měla zdvojnásobit objem.  Potom postupně přidáme sůl, olej, vejce a zbylou mouku a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout (asi tři čtvrtě hodiny) a pak z něj tvarujeme koule, které lehce zploštíme.

  2. K mletému masu přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a důkladně promícháme. Doprostřed každého kolečka dáme masovou náplň a pirožky poslepujeme. Necháme je 15 minut vykynout na válu.

  3. Smažíme v kastrůlku s olejem nebo ve fritéze pod pokličkou, pak obrátíme. Do oleje dáme vždy tolik pirožků, aby kolem nich zůstávalo nejméně jednou tolik volného místa. Necháme okapat na papírovém ubrousku.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /31.08.16
Zapékaný celer

Zapékaný celer

Pro vegetariány sice toto jídlo není, ale ostatním určitě zachutná.
Lucie ...
Za pár korun /05.05.13
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Česneku není nikdy dost

Podle receptu Daniely Skálové z Říčan


Za pár korun /11.08.18
Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu