Reklama
Pirohy
Fotogalerie:

Pirohy

Světlana Kravchenko

Ostrava-Dubina
Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • dle chuti sůl
  • 1 kg mouka hladká
  • 500 g brambory
  • 500 g zelí kysané
  • 2 cibule
  • špetka pepř
  • olej dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka roz-drobíme kostku droždí‚ přidáme cukr a trochu soli. Necháme vzejít kvásek. Potom jej přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme v teple vykynout.
  2. Z brambor uvaříme bramborovou kaši tak, jak jsme zvyklí.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova‚ pak přidáme okapané a nakrájené zelí. Krátce podusíme‚ opepříme‚ podle potřeby také osolíme.
  4. Z vykynutého těsta děláme na pomoučeném vále placky‚ na které potom rozložíme zelí a brambory. Placky zabalíme a utvoříme pirohy.
  5. Osmažíme je na rozpáleném oleji z obou stran do­zlatova. Z pirohů necháme okapat tuk na papírovém ubrousku a teprve pak je podá­váme.

    TIP: Do pirohů můžeš použít i jiné druhy náplní – např. masovou, vaječnou či povidlovou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou. Pavla Mráčková, Soběslav
Za pár korun /28.03.15
Hermelín plněný zelím

Hermelín plněný zelím

Jako příloha je nejlepší čerstvá zelenina.

Markéta Dvořáková, Pavlov

Za pár korun /28.02.12
Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek
...
Za pár korun /06.05.11
Netradiční palačinky

Netradiční palačinky

Smažené překvapení schované v trojobalu.
Milada Lapšanská, Soběslav
Za pár korun /29.12.10
Čočková polévka s koriandrem

Čočková polévka s koriandrem

Děti čočku nerady, ale rozmixovaná jim chutná.

Anna Čermáková, Kladno

Za pár korun /04.02.15
Krupicové knedlíky

Krupicové knedlíky

Máme rádi sladká jídla a krupicové knedlíčky s ovocem patří mezi naše ...
Za pár korun /22.09.08
 

Nejnovější

Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...
Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sněhové peřinky v krému

Sněhové peřinky v krému

Noky dáme na talíř s krémem a ozdobíme karamelem.

Romana Rubášová, Klatovy

...
Sladký život /23.04.17
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Před podáváním dobře vychladíme.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Sladký život /23.04.17
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama