Reklama
Pirohy
Fotogalerie:

Pirohy

Světlana Kravchenko

Ostrava-Dubina
Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • dle chuti sůl
  • 1 kg mouka hladká
  • 500 g brambory
  • 500 g zelí kysané
  • 2 cibule
  • špetka pepř
  • olej dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka roz-drobíme kostku droždí‚ přidáme cukr a trochu soli. Necháme vzejít kvásek. Potom jej přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto‚ které necháme v teple vykynout.
  2. Z brambor uvaříme bramborovou kaši tak, jak jsme zvyklí.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova‚ pak přidáme okapané a nakrájené zelí. Krátce podusíme‚ opepříme‚ podle potřeby také osolíme.
  4. Z vykynutého těsta děláme na pomoučeném vále placky‚ na které potom rozložíme zelí a brambory. Placky zabalíme a utvoříme pirohy.
  5. Osmažíme je na rozpáleném oleji z obou stran do­zlatova. Z pirohů necháme okapat tuk na papírovém ubrousku a teprve pak je podá­váme.

    TIP: Do pirohů můžeš použít i jiné druhy náplní – např. masovou, vaječnou či povidlovou.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené kuřecí paličky se zeleninou

Pečené kuřecí paličky se zeleninou

Rychlý, snadný a levný oběd. Pavlína Burdová, Krupka
Za pár korun /02.11.12
Roláda s kuřecími jatýrky

Roláda s kuřecími jatýrky

Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Lenka Mačoková, Brno

Za pár korun /01.07.15
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké jídlo, které nás nikdy nezklamalo.

Lenka Hlavsová, Praha

Za pár korun /29.04.15
Pečený lilek se sýrem

Pečený lilek se sýrem

Z lilku ráda vařím, je to má oblíbená zelenina.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /29.09.15
Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.

...
Za pár korun /01.10.16
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu