Na posypání nám obyčejný sýr chutná nejvíc.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- trocha slunečnicového oleje
- asi 15 cm pórek
- 2 rajčata
- asi 15 cm řapíkatý celer
- 150-200 g hlíva ústřičná
- trocha soli
- pepř podle potřeby
- 250 g špagety
- 2 lžíce "Čertova omáčka" nebo ostrý kečup
- eidam nebo jiný tvrdý sýr na strouhání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji mírně osmažíme pórek pokrájený na kolečka, přidáme rozkrájená rajčata, nadrobno nasekaný řapíkatý celer a nakonec i nudličky hlívy. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 100 ml vody a dusíme zhruba 10–15 minut.
-
Zatím dáme vařit do osolené vody těstoviny. Když se voda z houbové směsi téměř odpaří, přidáme „Čertovu omáčku“ nebo ostrý kečup a ještě chvíli prohřejeme.
-
Do směsi přimícháme uvařené špagety, rozdělíme je na talíře a posypeme sýrem.