Reklama
Pikantní oukrop
Fotogalerie:

Pikantní oukrop

Eva Šarfová

Benešov
Když na tebe leze chřipka, zaženeš ji česnekem.
Eva Šarfová, Benešov

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1 česnek
  • 1 feferonka
  • hrst škvarky
  • 1 lžíce sádlo
  • 2 krajíce chléb tmavý
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín
  • 100 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme a dáme do 1 l vody. Česnek oloupeme, 4 stroužky dáme stranou. Zbylé prolisujeme a feferonku pokrájíme. Přidáme k bramborám a vaříme, dokud není vše měkké.
  2. Na suché pánvi opečeme škvarky. Chléb nakrájíme na kostky a také opečeme.
  3. Do každého talíře prolisujeme stroužek česneku, přidáme lžičku sádla a trochu škvarků. Zalijeme polévkou, přidáme chléb a posypeme strouhaným sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová játra se slaninou

Vepřová játra se slaninou

Můžeš dochutit trochou sójové omáčky. Anna Hrušková, Praha
Za pár korun /19.01.16
Barevný salát s kuřetem

Barevný salát s kuřetem

Jarka Blažejová, Kolín

Za pár korun /22.03.20
Zapečená kuřecí játra

Zapečená kuřecí játra

Když jdu kupovat maso, nemohu vždy vybírat podle toho, na co bych měla chuť, ale hlavně ...
Za pár korun /23.09.08
Bramborovo-kedlubnový nákyp

Bramborovo-kedlubnový nákyp

Nezatíží žaludek ani peněženku.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /29.03.14
Škvarková buchta

Škvarková buchta

Zkoušela jsem ji poprvé a moc nám chutnala.

           ...

Za pár korun /06.05.16
Kuřecí rizoto s paprikami

Kuřecí rizoto s paprikami

Je levné, rychlé a výborné.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu