Reklama
Pikantní masové kuličky
Fotogalerie:

Pikantní masové kuličky

Lenka Paulusová

Praha
Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná.
Lenka Paulusová, Praha

Ingredience

  • Kuličky
  • 150 g maso hovězí mleté
  • 150 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 lžíce strouhanka
  • Omáčka
  • 1/2 cibule
  • 1 kostka bujón
  • 1 plechovka žampiony
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 100 ml smetana
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g máslo
  • 50 g mouka hladká
  • Ostatní
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso, vejce, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a hořčici v míse důkladně promícháme. Přidáme solamyl, strouhanku a ze směsi vytvoříme kuličky.
  2. krok2 Na pánvi rozpálíme olej a masové kuličky opečeme dozlatova.
    Připravíme si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Zasypeme ji moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem připraveným z bujonu, dobře rozšleháme a za stálého míchání při mírném varu vaříme asi 15 minut.
  3. krok3 Přidáme nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek, smetanu a ještě 5 mi­nut vaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou nebo vínem a podle chuti dosolíme a dopepříme.
    Masové kuličky zalité omáčkou podáváme s těstovinami. Nám k nim nejvíce chutnají zelené instantní široké nudle.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečené špagety

Zapečené špagety

Pro obměnu dej místo eidamu uzený sýr. Helena Rajsnerová, Královec
Za pár korun /06.12.10
Dušené kedlubny

Dušené kedlubny

Na talíři ozdob jídlo čerstvými bylinkami.

Veronika Veselá, Jihlava

Za pár korun /02.04.15
Pórek v kabátku z anglické slaniny

Pórek v kabátku z anglické slaniny

Ten, kdo si chce připravit dietnější verzi, nahradí anglickou slaninu dušenou ...

Za pár korun /05.03.16
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
Zapékaný celer

Zapékaný celer

Pro vegetariány sice toto jídlo není, ale ostatním určitě zachutná.
Lucie ...
Za pár korun /05.05.13
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
 

Nejnovější

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama