Reklama
Pikantní masové kuličky
Fotogalerie:

Pikantní masové kuličky

Lenka Paulusová

Praha
Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná.
Lenka Paulusová, Praha

Ingredience

  • Kuličky
  • 150 g maso hovězí mleté
  • 150 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 lžíce strouhanka
  • Omáčka
  • 1/2 cibule
  • 1 kostka bujón
  • 1 plechovka žampiony
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 100 ml smetana
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g máslo
  • 50 g mouka hladká
  • Ostatní
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso, vejce, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a hořčici v míse důkladně promícháme. Přidáme solamyl, strouhanku a ze směsi vytvoříme kuličky.
  2. krok2 Na pánvi rozpálíme olej a masové kuličky opečeme dozlatova.
    Připravíme si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Zasypeme ji moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem připraveným z bujonu, dobře rozšleháme a za stálého míchání při mírném varu vaříme asi 15 minut.
  3. krok3 Přidáme nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek, smetanu a ještě 5 mi­nut vaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou nebo vínem a podle chuti dosolíme a dopepříme.
    Masové kuličky zalité omáčkou podáváme s těstovinami. Nám k nim nejvíce chutnají zelené instantní široké nudle.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelný nákyp

Zelný nákyp

Nákyp zvládne připravit k obědu i každý mužský. Je to jídlo, které hotové ...
Za pár korun /19.11.08
Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Tento netradičně upravený chřest je prostě vynikající.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /28.03.17
Rybí kuličky se špenátem

Rybí kuličky se špenátem

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje. 

Marcela Rulíšková, Klatovy 

...
Za pár korun /06.03.12
Bramborák z trouby s krkovičkou

Bramborák z trouby s krkovičkou

Zdlouhavé smažení na pánvi odpadá, vše se upeče samo a chutná báječně.

...

Za pár korun /14.09.16
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /18.02.19
Zakysané rohlíčky

Zakysané rohlíčky

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu