Reklama
Pikantní masové kuličky
Fotogalerie:

Pikantní masové kuličky

Lenka Paulusová

Praha
Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná.
Lenka Paulusová, Praha

Ingredience

  • Kuličky
  • 150 g maso hovězí mleté
  • 150 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 lžíce strouhanka
  • Omáčka
  • 1/2 cibule
  • 1 kostka bujón
  • 1 plechovka žampiony
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 100 ml smetana
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g máslo
  • 50 g mouka hladká
  • Ostatní
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso, vejce, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a hořčici v míse důkladně promícháme. Přidáme solamyl, strouhanku a ze směsi vytvoříme kuličky.
  2. krok2 Na pánvi rozpálíme olej a masové kuličky opečeme dozlatova.
    Připravíme si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Zasypeme ji moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem připraveným z bujonu, dobře rozšleháme a za stálého míchání při mírném varu vaříme asi 15 minut.
  3. krok3 Přidáme nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek, smetanu a ještě 5 mi­nut vaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou nebo vínem a podle chuti dosolíme a dopepříme.
    Masové kuličky zalité omáčkou podáváme s těstovinami. Nám k nim nejvíce chutnají zelené instantní široké nudle.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /21.11.14
Játrová pochoutka

Játrová pochoutka

Uzený bok můžeš nahradit klobásou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /05.03.15
Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Sytá pochoutka pro větší počet jedlíků.
Pavla Csejteyová, Netolice
Za pár korun /13.10.11
Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to!

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /20.02.15
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
Těstoviny z remosky

Těstoviny z remosky

Remoska je skvělá, nedám na ni dopustit.

Anna Schmidtová, Tábor

Za pár korun /20.03.15
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama