Skvěle se hodí třeba ke grilovanému masu.
Jana Krutilová, Olešnice
Ingredience
- 1 kg lesní houby
- sůl podle potřeby
- 1/2 lžičky kyselina citronová
- 400 g cibule
- 550 g červená paprka
- 125 ml olej
- 125 ml ocet
- 100 g cukr
- pepř podle chuti
- 1 rovná lžička mleté nové koření
- 1 lahvička ostrý kečup Hamé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby omyjeme, nakrájíme na plátky a povaříme 10 minut v litru vody, do které jsme přidali 1 lžičku soli a 1/2 lžičky kyseliny citronové. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Oboje podusíme na oleji ve velkém hrnci.
-
K podušené zelenině přidáme uvařené houby, zbytek přísad (ocet, cukr, koření, kečup) a přivedeme k varu. Horkou směs dáme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme při 90–100 °C zhruba 20 minut. Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a postavíme je na 5 minut na utěrku.