Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3298 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 377 g
Tuky 113 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté, pikantní, konejšivé... Tohle jídlo vás zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

sušené
např. salsiccia, na 2cm kolečka
chorizo 200 g
na 1cm kostičky
olivový olej
cibule ½ ks
na kostičky
malý
rozmarýn 1 snítka
malá
zarovnaná
vývar kuřecí 1 l
česnek 2 stroužky
drcený
koriandr čerstvý 1 svazek
nakrájený nadrobno

Postup

1

Večer předem namočte fazole do studené vody. V den vaření opečte v hrnci na troše olivového oleje čerstvou klobásu a chorizo. Klobásy vyjměte a uschovejte, tuk v hrnci ponechte.

2

Do hrnce vsypte cibuli a 3 minuty opékejte, až zezlátne. Přidejte okapané fazole, bobkový list, rozmarýn, kurkumu a drůbeží vývar. Míchejte, dokud směs nepřivedete k varu, pak přiklopte a vařte 45 minut (nebo tak dlouho, aby fazole změkly).

3

Potom vmíchejte klobásy a 10 minut je prohřívejte. Do odstavených fazolí vmíchejte koriandr a česnek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete připravit také z konzervovaných fazolí. Použijte 2–3 400g konzervy. Vývar pak využijete jen na podlití.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč