Reklama
Pikantní bábovičky nebo řezy
Fotogalerie:

Pikantní bábovičky nebo řezy

Lenka Havelková
Lenka Havelková
Olomouc

Výborný předkrm nebo studená večeře.

Lenka Havelková, Olomouc

Ingredience

  • 5 ks vařená vejce
  • 100 g majonéza
  • 100 g tatarská omáčka
  • 200 g šunkový salám
  • 4 ks sterilizovaná okurka
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zeleninová směs Moravanka
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce želatina
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvařená vejce, šunkový salám a sterilizované okurky pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninovou směsí bez nálevu, tatarkou a majonézou. Osolíme a mírně přikyselíme.

  2. Želatinu necháme rozpustit podle návodu a přidáme jí do směsi. Pořádně promícháme.
  3. Připravenou formu (můžeme použít malé bábovičky nebo formu na srnčí hřbet) vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji také vyložit mikrotenem pro lepší vyklopení. Promíchanou směs nalijeme do formy, urovnáme povrch a necháme v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny.
  4. Vyklopíme a krájíme ostrým nožem na plátky nebo použijeme 1 bábovičku na 1 porci. Můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lečo s plackami z brambor

Lečo s plackami z brambor

Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc ...
Za pár korun /29.12.10
Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád.

Hana Šťastná, Olomouc

Za pár korun /21.03.16
Plněný závin s vejci a cibulkou

Plněný závin s vejci a cibulkou

Rychlý závin, dá se podávat místo chlebíčků.

Lída Guk, Pelhřimov 

Za pár korun /06.03.16
Bramborový chléb s ořechy

Bramborový chléb s ořechy

Dobře chutná samotný, ale hodí se i k sýrům nebo uzeninám.

Zuzana Hrubá, Plzeň

Za pár korun /11.10.13
Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecím stehnům dodává netradiční pikantní příchuť orientální hořčice.

Pavel ...

Za pár korun /25.09.12
Koktejlové minipizzy

Koktejlové minipizzy

Rozhodně zajímavější pohoštění než obložené chlebíčky.

Eva Strnadová, Liberec

Za pár korun /02.05.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama