Reklama
Pikantní bábovičky nebo řezy
Fotogalerie:

Pikantní bábovičky nebo řezy

Lenka Havelková
Lenka Havelková
Olomouc

Výborný předkrm nebo studená večeře.

Lenka Havelková, Olomouc

Ingredience

  • 5 ks vařená vejce
  • 100 g majonéza
  • 100 g tatarská omáčka
  • 200 g šunkový salám
  • 4 ks sterilizovaná okurka
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zeleninová směs Moravanka
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce želatina
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvařená vejce, šunkový salám a sterilizované okurky pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninovou směsí bez nálevu, tatarkou a majonézou. Osolíme a mírně přikyselíme.

  2. Želatinu necháme rozpustit podle návodu a přidáme jí do směsi. Pořádně promícháme.
  3. Připravenou formu (můžeme použít malé bábovičky nebo formu na srnčí hřbet) vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji také vyložit mikrotenem pro lepší vyklopení. Promíchanou směs nalijeme do formy, urovnáme povrch a necháme v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny.
  4. Vyklopíme a krájíme ostrým nožem na plátky nebo použijeme 1 bábovičku na 1 porci. Můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Zkusila jsem klasické utopence trochu ozvláštnit. Všem to chutnalo a od té doby je ...
Za pár korun /10.09.10
Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecím stehnům dodává netradiční pikantní příchuť orientální hořčice.

Pavel ...

Za pár korun /25.09.12
Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /06.01.17
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Nemáš-li ráda slaninu, polej si pirohy máslem.
Marika Vrchotová, Praha
Za pár korun /23.12.11
Masové kuličky se zelím

Masové kuličky se zelím

Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální ...
Za pár korun /08.05.12
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama