Pikantní bábovičky nebo řezy
Fotogalerie:

Pikantní bábovičky nebo řezy

Lenka Havelková
Lenka Havelková
Olomouc

Výborný předkrm nebo studená večeře.

Lenka Havelková, Olomouc

Ingredience

  • 5 ks vařená vejce
  • 100 g majonéza
  • 100 g tatarská omáčka
  • 200 g šunkový salám
  • 4 ks sterilizovaná okurka
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zeleninová směs Moravanka
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce želatina
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvařená vejce, šunkový salám a sterilizované okurky pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninovou směsí bez nálevu, tatarkou a majonézou. Osolíme a mírně přikyselíme.

  2. Želatinu necháme rozpustit podle návodu a přidáme jí do směsi. Pořádně promícháme.
  3. Připravenou formu (můžeme použít malé bábovičky nebo formu na srnčí hřbet) vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji také vyložit mikrotenem pro lepší vyklopení. Promíchanou směs nalijeme do formy, urovnáme povrch a necháme v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny.
  4. Vyklopíme a krájíme ostrým nožem na plátky nebo použijeme 1 bábovičku na 1 porci. Můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný závin

Slaný závin

Mňamka k večeři nebo pro návštěvu. Katka Kubů, Praha
Za pár korun /18.08.08
Filé s omáčkou z řepy

Filé s omáčkou z řepy

Snažím se vařit co nejzdravěji a chutně. 

Hana Kupková, Ostrava 

Za pár korun /27.02.12
Velikonoční koule

Velikonoční koule

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /12.03.18
Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Bramborový salát s houbičkami a koprovou zálivkou

Salát podáváme z řízkem, steakem nebo jen tak samotný.

Svetlana Kravchenko, ...

Za pár korun /30.06.12
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
Králík na divoko

Králík na divoko

Jemné králičí maso máme rádi.
Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /02.07.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama