Reklama
Pikantní bábovičky nebo řezy
Fotogalerie:

Pikantní bábovičky nebo řezy

Lenka Havelková
Lenka Havelková
Olomouc

Výborný předkrm nebo studená večeře.

Lenka Havelková, Olomouc

Ingredience

  • 5 ks vařená vejce
  • 100 g majonéza
  • 100 g tatarská omáčka
  • 200 g šunkový salám
  • 4 ks sterilizovaná okurka
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zeleninová směs Moravanka
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce želatina
  • 1 lžička ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvařená vejce, šunkový salám a sterilizované okurky pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninovou směsí bez nálevu, tatarkou a majonézou. Osolíme a mírně přikyselíme.

  2. Želatinu necháme rozpustit podle návodu a přidáme jí do směsi. Pořádně promícháme.
  3. Připravenou formu (můžeme použít malé bábovičky nebo formu na srnčí hřbet) vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji také vyložit mikrotenem pro lepší vyklopení. Promíchanou směs nalijeme do formy, urovnáme povrch a necháme v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny.
  4. Vyklopíme a krájíme ostrým nožem na plátky nebo použijeme 1 bábovičku na 1 porci. Můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně. David Jílek, ...
Za pár korun /01.08.11
Nivové taštičky s hruškou

Nivové taštičky s hruškou

Spojení plísňového sýra s ovocem je naprosto fantastické.

Pavla Tvarohová, Praha

Za pár korun /16.03.15
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Jsou dobré teplé i za studena. 

Tomáš Martínek,  Přerov 

Za pár korun /22.02.12
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
Ovocný řez s tvarohovou náplní

Ovocný řez s tvarohovou náplní

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. ...

Za pár korun /20.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu