Výborný předkrm nebo studená večeře.
Lenka Havelková, Olomouc
Ingredience
- 5 ks vařená vejce
- 100 g majonéza
- 100 g tatarská omáčka
- 200 g šunkový salám
- 4 ks sterilizovaná okurka
- 2 ks cibule
- 1 ks zeleninová směs Moravanka
- špetka sůl
- 2-3 lžíce želatina
- 1 lžička ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvařená vejce, šunkový salám a sterilizované okurky pokrájíme nadrobno, smícháme se zeleninovou směsí bez nálevu, tatarkou a majonézou. Osolíme a mírně přikyselíme.
-
Želatinu necháme rozpustit podle návodu a přidáme jí do směsi. Pořádně promícháme.
-
Připravenou formu (můžeme použít malé bábovičky nebo formu na srnčí hřbet) vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji také vyložit mikrotenem pro lepší vyklopení. Promíchanou směs nalijeme do formy, urovnáme povrch a necháme v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny.
-
Vyklopíme a krájíme ostrým nožem na plátky nebo použijeme 1 bábovičku na 1 porci. Můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.