Reklama
Penne zapečené s ragú
Fotogalerie:

Penne zapečené s ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • RAGÚ:
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 mrkve
  • 500  g ml. hovězího masa
  • sůl, pepř
  • sklenka červeného vína
  • 400  g loupaných krájených rajčat (plechovka)
  • trocha bazalky
  • 1 bobkový list
  • BEŠAMEL:
  • 50  g másla
  • 50  g hladké mouky
  • 500  ml mléka
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • OSTATNÍ SUROVINY:
  • 600  g penne nebo jiných krátkých dutých těstovin
  • 100  g uzeného sýra
  • 100  g strouhaného parmazánu
  • strouhanka
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ragú: na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání maso osmažíme.

  2. Přilijeme víno, povaříme, a teprve až se část odpaří, přidáme rajčata, bazalku a bobkový list. Hrnec zakryjeme a mírně vaříme asi hodinu.

  3. Bešamel: na másle osmahneme mouku a za stálého míchání zředíme mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a dobře provaříme.

  4. Penne uvaříme v osolené vodě hodně al dente a scedíme. Ragú rozdělíme na poloviny a do jedné přimícháme asi třetinu bešamelu a to celé vmícháme do uvařených těstovin. Vymažeme zapékací mísu máslem a můžeme vrstvit.

  5. Do pekáče dáme asi polovinu těstovin se směsí ragú a bešamelu. Poklademe uzeným sýrem, přelijeme částí čistého ragú a posypeme trochou parmazánu.

  6. Další vrstvou je zbytek těstovin se směsí ragú a bešamelu. Přelijeme zbytkem čistého ragú, zakryjeme zbytkem bešamelu. Posypeme parmazánem, trochou strouhanky a poklademe hoblinkami másla. Pečeme do zčervenání.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Nejraději ho jíme k snídani, když je trochu uleželý. Denisa Durdíková, Humpolec
Za pár korun /27.12.11
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké jídlo, které nás nikdy nezklamalo.

Lenka Hlavsová, Praha

Za pár korun /29.04.15
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
Zapečená kapusta s masem

Zapečená kapusta s masem

Mám ráda, když se vůně kapusty spojí s chutí masa. Proto jsem si oblíbila recept, kdy ...
Za pár korun /02.07.09
Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido.

Květa Hošková, Vratimov

Za pár korun /29.09.13
Kuřecí játra s těstovinami

Kuřecí játra s těstovinami

Tato směs do pekáče je levná a dobrá.
Jitka Kottová, Prachatice
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama