Reklama
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

David Jílek

Praha
Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • Těstoviny:
  • 400 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • Rajčatová směs:
  • 1/2 svazek cibulka jarní
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g rajčata
  • 50 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g špenát
  • Sýrová omáčka:
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g smetana
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (asi 12 minut). Poté je scedíme a vodu necháme okapat. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a omytá rajčata na kostičky.
  2. krok2 V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a restujeme ji 3 minuty, pak k ní přidáme plátky česneku a rajčata. Vše provaříme 8 minut a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou směs přidáme spolu s opranými listy špenátu k uvařeným těstovinám a zlehka promícháme.
  3. krok3 Na sýrovou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku a krátce vše za stálého míchání opražíme.
  4. Směs zalijeme mlékem a přivedeme ji za stálého míchání k varu. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme penne s rajčatovou směsí a zalijeme je sýrovou omáčkou.
  5. Vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je 7 minut, aby žloutek nebyl příliš tuhý. Vejce přepůlíme a vždy jednu půlku vložíme na každý talíř s těstovinami a sýrovou omáčkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jatýrka v jarní zelenině

Jatýrka v jarní zelenině

Příprava je rychlá a snadná, svěží barvy na talíři jsou ideální pro jarní...
Za pár korun /31.08.12
Rizoto s čočkou

Rizoto s čočkou

Děti si chodí několikrát přidávat.

Marta Bácová, Brno

Za pár korun /06.03.12
Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný!

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /08.02.12
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama