Reklama
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

David Jílek

Praha
Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • Těstoviny:
  • 400 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • Rajčatová směs:
  • 1/2 svazek cibulka jarní
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g rajčata
  • 50 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g špenát
  • Sýrová omáčka:
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g smetana
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (asi 12 minut). Poté je scedíme a vodu necháme okapat. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a omytá rajčata na kostičky.
  2. krok2 V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a restujeme ji 3 minuty, pak k ní přidáme plátky česneku a rajčata. Vše provaříme 8 minut a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou směs přidáme spolu s opranými listy špenátu k uvařeným těstovinám a zlehka promícháme.
  3. krok3 Na sýrovou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku a krátce vše za stálého míchání opražíme.
  4. Směs zalijeme mlékem a přivedeme ji za stálého míchání k varu. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme penne s rajčatovou směsí a zalijeme je sýrovou omáčkou.
  5. Vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je 7 minut, aby žloutek nebyl příliš tuhý. Vejce přepůlíme a vždy jednu půlku vložíme na každý talíř s těstovinami a sýrovou omáčkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší.  Božena Kolářová, Pouště 
Za pár korun /27.02.12
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Zapečené těstoviny jsou rychle hotové.
Renata Jesinková, Trnovany
Za pár korun /21.04.10
Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit.

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /11.09.16
Karbanátky v cornflakes

Karbanátky v cornflakes

Karbanátky mají krásně křupavou krustu.

Jana Hlavsová, Kolín

Za pár korun /24.04.15
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Biozelňačka

Biozelňačka

Je výborná do chladných dnů.

Anna Jánská, Opava

Za pár korun /16.10.13
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama