Reklama
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

David Jílek

Praha
Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • Těstoviny:
  • 400 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • Rajčatová směs:
  • 1/2 svazek cibulka jarní
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g rajčata
  • 50 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g špenát
  • Sýrová omáčka:
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g smetana
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (asi 12 minut). Poté je scedíme a vodu necháme okapat. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a omytá rajčata na kostičky.
  2. krok2 V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a restujeme ji 3 minuty, pak k ní přidáme plátky česneku a rajčata. Vše provaříme 8 minut a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou směs přidáme spolu s opranými listy špenátu k uvařeným těstovinám a zlehka promícháme.
  3. krok3 Na sýrovou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku a krátce vše za stálého míchání opražíme.
  4. Směs zalijeme mlékem a přivedeme ji za stálého míchání k varu. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme penne s rajčatovou směsí a zalijeme je sýrovou omáčkou.
  5. Vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je 7 minut, aby žloutek nebyl příliš tuhý. Vejce přepůlíme a vždy jednu půlku vložíme na každý talíř s těstovinami a sýrovou omáčkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy. Eva Svátková, Žatec
Za pár korun /03.04.16
Treska se zázvorem

Treska se zázvorem

Pikantní zázvor dodá rybě zajímavou chuť.
Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /23.12.11
Pórková rýže

Pórková rýže

Mám malé děti, proto musím vařit denně. Abych zbytečně neztrácela čas, vybírám ta ...
Za pár korun /17.03.10
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Sekaná se syrovou okurkou

Sekaná se syrovou okurkou

Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale ...
Za pár korun /06.10.08
Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena.
Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu