Reklama
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou
Fotogalerie:

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

David Jílek

Praha
Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • Těstoviny:
  • 400 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • Rajčatová směs:
  • 1/2 svazek cibulka jarní
  • 3 stroužky česnek
  • 250 g rajčata
  • 50 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g špenát
  • Sýrová omáčka:
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g smetana
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těstoviny penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu (asi 12 minut). Poté je scedíme a vodu necháme okapat. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky a omytá rajčata na kostičky.
  2. krok2 V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a restujeme ji 3 minuty, pak k ní přidáme plátky česneku a rajčata. Vše provaříme 8 minut a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou směs přidáme spolu s opranými listy špenátu k uvařeným těstovinám a zlehka promícháme.
  3. krok3 Na sýrovou omáčku rozpustíme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku a krátce vše za stálého míchání opražíme.
  4. Směs zalijeme mlékem a přivedeme ji za stálého míchání k varu. Přidáme nastrouhaný sýr, přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme penne s rajčatovou směsí a zalijeme je sýrovou omáčkou.
  5. Vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je 7 minut, aby žloutek nebyl příliš tuhý. Vejce přepůlíme a vždy jednu půlku vložíme na každý talíř s těstovinami a sýrovou omáčkou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládaný okurkový salát

Nakládaný okurkový salát

Když nemáš čas udělat čerstvý, přijde vhod. Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /24.11.15
Játra zapečená s jablky

Játra zapečená s jablky

Možná že se někomu bude zdát, že játra na sváteční stůl nepatří, ale my
je máme ...

Za pár korun /07.12.14
Papriky se sýrovou nádivkou

Papriky se sýrovou nádivkou

Hodí se k nim česnekový dresink.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /10.11.15
Špenátový koláč se slaninou

Špenátový koláč se slaninou

Je možné ho péct v troubě, ale dobře se osvědčila také  remoska.

Jarmila ...

Za pár korun /09.03.15
Zapékané fazolky

Zapékané fazolky

Jednoduché a moc dobré.

Zuzana Hladíková, Kostelec

Za pár korun /22.11.15
Papriky plněné houbami

Papriky plněné houbami

Skvělé s čerstvým pečivem.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Za pár korun /21.06.12
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama