Reklama
Pekáče
Fotogalerie:

Pekáče

Jaroslava Skoumalová

Třebíč
Jsou výborné. Dělám je docela často.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 350 g mouka hladká
  • na vál mouka hladká
  • dle potřeby olej na potření
  • 1 sklenička marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme den předem a oloupeme. Následující den je jemně nastrouháme. Osolíme je a přidáme mouku. Zpracujeme těsto.
  2. Těsto rozkrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na vále posypaném hladkou moukou a pečeme buď přímo na plotýnce na sporáku, nebo na pánvi. Na pánvi pečeme nasucho. Hotové pekáče vždy hned lehce potřeme olejem. Následně je rovnáme na sebe.
  3. Ještě teplé je potřeme marmeládou a stočíme do ruliček. Jsou výborné.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nakládaný okurkový salát

Nakládaný okurkový salát

Když nemáš čas udělat čerstvý, přijde vhod. Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /24.11.15
Zelná polévka

Zelná polévka

Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /29.12.10
Mleté řízky se sýrem

Mleté řízky se sýrem

Ve spojení se sýrem jsou krásně šťavnaté.

Milena Hornová, Ústí nad Labem

Za pár korun /15.06.16
Ledvinky s rýží

Ledvinky s rýží

Proč občas neochutnat něco z klasické kuchyně? Jídla z vnitřností jsou velmi levná.
...
Za pár korun /21.02.13
Bramboračka s pórkem

Bramboračka s pórkem

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám ...

Za pár korun /06.08.12
Rizoto se salámem

Rizoto se salámem

Rýže je hotová, když vsákne všechnu vodu.
Martina Mikulová, Třebonín
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama