Reklama
Pekáče
Fotogalerie:

Pekáče

Jaroslava Skoumalová

Třebíč
Jsou výborné. Dělám je docela často.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 350 g mouka hladká
  • na vál mouka hladká
  • dle potřeby olej na potření
  • 1 sklenička marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme den předem a oloupeme. Následující den je jemně nastrouháme. Osolíme je a přidáme mouku. Zpracujeme těsto.
  2. Těsto rozkrájíme na kousky. Každý kousek rozválíme na vále posypaném hladkou moukou a pečeme buď přímo na plotýnce na sporáku, nebo na pánvi. Na pánvi pečeme nasucho. Hotové pekáče vždy hned lehce potřeme olejem. Následně je rovnáme na sebe.
  3. Ještě teplé je potřeme marmeládou a stočíme do ruliček. Jsou výborné.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulky plněné masem a zelím

Cibulky plněné masem a zelím

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější. Evelína Macharová, ...
Za pár korun /14.08.14
Falešné lasagne

Falešné lasagne

Zkuste jednodušší variantu mého přítele.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /22.07.14
Květák s anglickou slaninou

Květák s anglickou slaninou

Chutná i studený.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /27.08.13
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
Biozelňačka

Biozelňačka

Je výborná do chladných dnů.

Anna Jánská, Opava

Za pár korun /16.10.13
Masové koule se sýrem

Masové koule se sýrem

Menší porce vyhovují hlavně dětem.

Andrea Morávková, Studénka

Za pár korun /15.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu