Ingredience
- 2 lžíce cukr pískový
- 20 g droždí
- 2 lžíce voda horká
- 4 brambory vařené
- 400 g mouka polohrubá
- 2 vejce
- 50 ml olej
- špetka sůl
- 3 lžíce mák mletý
- 3 lžíce povidla
- 100 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z cukru‚ droždí a teplé vody uděláme kvásek. Brambory nastrouháme najemno. Přidáme mouku‚ vejce‚ olej‚ sůl a kvásek. Zaděláme těsto a necháme je vykynout na teplém místě.
-
Z těsta tvoříme vdolečky, naskládáme je na vymazaný plech a upečeme dorůžova. Pak je dáme na síto a přelijeme vroucí vodou. Peciválky podáváme s mletým mákem a povidly rozmíchanými v rozpuštěném másle.