Reklama
Pečený lilek se sýrem
Fotogalerie:

Pečený lilek se sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z lilku ráda vařím, je to má oblíbená zelenina.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • kousek másla
  • trocha olivového oleje
  • koření a bylinky dle chuti : kurkuma, sůl, grilovací směs, sušený zázvor, oregano, tymián
  • 100 g plátkový sýr
  • 2 lilky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Pak do ní vmícháme kousek másla, trochu olivového oleje, podle chuti koření a bylinky. Dobře promícháme. 

  2. Na plech s pečicím papírem dáme podélně rozkrojené lilky, každý ještě uvnitř 3x podélně nařízneme. Do zářezu vložíme plátkový sýr (můžeme proložit česnekem či slaninou atd.). Okořeníme,  pokapeme olejem a dáme na 15 minut zapéct.  

Pošli recept! 8/2014 (17.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holeček

Holeček

Slaninu můžeš nahradit salámem. Markéta Novotná, Traplice
Za pár korun /13.10.11
Omáčka z mangoldu a cukety

Omáčka z mangoldu a cukety

Nejlepší je s těstovinami.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /03.04.14
Zelný prejt

Zelný prejt

Je dobrý teplý i studený.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.11.14
Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Pavla Mráčková, Soběslav

Za pár korun /28.03.15
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Nejlépe chutná s těstovinami.

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Za pár korun /21.07.15
Lečo na topince

Lečo na topince

Moje topinky vylepšené rajčatovou směsí.
Radka Devátá, Chřibská
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu